Annons:

Sök

Annons:

Trots tio man i en hel halvlek tog Gullringen tre klara poäng

Gullringens GoIF fick jubla över tre poäng mot Aneby på nationaldagen. Foto: Simon Henriksson

Trots tio man i en hel halvlek tog Gullringen tre klara poäng

Gullringens GoIF följde upp segern mot Ekhagen när Aneby väntade på nationaldagen. Hemma på Gullemon blev det seger med 2-0 (2-0) trots en man mindre hela andra halvlek.
– Alla matcher är unika, men det var stabilt, säger tränaren Patrik Wärnehall.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Nu börjar Gullringen blanda sig i toppstriden på allvar. I säsongens sjunde match, den hemma mot Aneby SK, blev det en klar 2-0-seger. Detta trots att Gullringen fick en utvisning i samband med sitt andra mål i slutet av första halvlek.

– Det var stabilt tycker jag, även om det inte var lika bra som mot Ekhagen. Vi låg några meter fel och så vidare, men vi kändes hela tiden farligare än Aneby och gör ju också 2-0 i första halvlek, säger Gullringens tränare Patrik Wärnehall.

Melker Johansson satte 1-0 redan i den sjätte minuten och i den 43:e fyllde Olle Eriksson på med 2-0. Det var i samband med firandet av det målet som Martin Höglind visades ut.

– Det är en onödig utvisning och det får inte ske helt enkelt. Det blir ett helt annat spel i andra halvlek, men jag tycker Aneby är ganska ofarliga och skapar nästan ingenting.

Hur var taktiken i paus?

– Vi spelade 4-4-1 och sa att vi skulle kriga och kämpa. Vi ville att de skulle få vara på utsidan av oss och rulla runt oss. Det lyckades vi med och det kändes rätt lugnt. Jag trodde att de skulle lyfta in lite mer bollar, men det gjorde de inte.

"Både toppar och dalar"

Minuterna gick och när Aneby aldrig fick kontakt blev matchen något avslagen. Gullringen kunde gjort 3-0 på någon kontring och Aneby kunde kanske fått in en halvchans, men 2-0-resultatet stod sig.

– Andra blir lite annorlunda, men jag tycker ändå vi har farligare lägen att göra 3-0 och punktera matchen helt. 

Var det här ett steg tillbaka och vad kan det ha berott på i sådana fall?

– Det är svårt att svara på. Alla matcher är unika och det blir både toppar och dalar när man spelar. Mot Ekhagen var det riktigt bra, men jag tycker som sagt att det var stabilt i dag och hade vi fått vara elva man även i andra halvlek, så hade vi nog gjort ett par mål till.

Glappet till toppen minskas lite nu. Hur ser du på det?

– Vi har hela tiden tittat på poängtappen. Då har vi inte varit så mycket efter. Nu har Ekhagen också tappat sex poäng och Vista fyra. Sköter vi korten rätt kommer vi vara nära dem. 

Många i Gullringen berömdes för insatsen.

– "Jeppe" (Jesper Wärnehall) och "Basse" (Sebastian Swartz) gör det bra på mitten och Albin Gustafsson var också bra. Mittbacksparet var stabilt och det var en bra krigarinsats rakt över.

Vill du se hela tabellen? Kolla då HÄR.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: