Annons:

Sök

Annons:

Årets första seger för VIF F10: ”Var superglada

Vimmerby IF F10 vann sin första match för säsongen under Bullerby Cup. Foto: Ossian Mathiasson

Årets första seger för VIF F10: ”Var superglada"

Vimmerby IF:s F10-lag har inte vunnit någon match i seriespel och de tre första matcherna i Bullerby Cup slutade också med förlust.
I den fjärde matchen mot Tenhult kom säsongens första seger.
– De var superglada, säger ledaren Victoria Lundgren.

Annons:

I Vimmerby IF:s organisation finns det endast fyra flickspelare som är födda 2008. I VIF F10, som är med och spelar Bullerby Cup, är merparten underåriga och laget har fyllts upp med två överåriga, som började spela fotboll i höstas. 

– VIF har bara fyra fotbollstjejer som är tio år, mer är det inte. Man kan säga att vi har ett i princip nytt lag. Det vi har betonat är att vi ska göra det tillsammans och om alla jobbar så blir det mycket lättare och bättre för alla, säger Victoria Lundgren. 

Vera gjorde målet

Under vårens seriespel har de förlorat samtliga matcher och gruppspelet i Bullerby Cup gav också tre nederlag. 

I den första fortsättningsmatchen kom lagets första segerjubel för året när de slog Tenhult efter att Vera Andersson gjort matchens enda mål.

– Då jublades det kan jag lova. De var superglada. Vi är ett glatt gäng trots att vi inte är så vana vid att vinna. Spelarna håller humöret uppe trots flera förluster, säger Lundgren.

"Hänt mycket"

På lördagseftermiddagen blev det visserligen förlust med 1–3 mot Linghem men det var inget som spelarna tyckte var jobbigt eller tråkigt. Tvärtom. De jublade, sprutade vatten på ledarna och sprang i en tunnel mellan föräldrarnas och syskonens händer. 

– Det är så här det ser ut. Det är deras fjärde förlust på fem matcher och de är superglada ändå. Det har hänt mycket bara på de här matcherna, säger hon. 

Lundgren har själv spelat Bullerby Cup vid flera tillfällen och njuter av att se glädjen i tjejernas ögon. 

– Det är det roligaste man kan göra. Vi har många småsyskon i det här laget och de har fått vara här i flera år och tittat på äldre syskon. De har längtat. När vi började prata om Bullerby Cup i fjol så sa vi att det är er tur nästa år. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: