Annons:

Sök

Annons:

Västerviks skyttedrottning går till konkurrenten – nobbar VIF

Tjust IF har värvat 17-åriga Wilma Edström, som var Västerviks bästa målgörare den gångna säsongen. Foto: Tjust IF FF

Västerviks skyttedrottning går till konkurrenten – nobbar VIF

Västerviks bästa målgörare i division 3, Wilma Edström, har bestämt sig för Tjust IF FF.
– Jag har känt att jag vill ha en ny utmaning för att kunna utvecklas som fotbollsspelare, säger hon till Dagens Västervik.

Annons:

Sedan tidigare har Wilma Winqvist lämnat Västervik då hon skrev på för Vimmerby IF. Nu väljer lagets bästa målgörare Wilma Edström, som gjorde elva mål i division 3 den gångna säsongen, att lämna Västervik för seriekonkurrenten Tjust. 

17-åringen har efter säsongens slut gjort en träning med division 1-laget Vimmerby IF, som var intresserade av både Winqvist och Edström. 

– Jag tränade med Vimmerby för två månader sedan men jag tyckte att Tjust passade mig bättre för kommande säsong. Jag går i ettan på gymnasiet och det är mycket plugg så jag kände inte att det passade med en övergång till Vimmerby, säger Wilma Edström. 

Flera spelare har lämnat Västervik

Det är fyra spelare som har gått från Västervik till just Tjust efter säsongen och det handlar om Wilma Edström, My Aldas, Bella Preusse och Jennifer Johansson. 

Västervik skulle egentligen ha spelat i division 4 men de fick en friplats i division 3. 

– När vi åkte ner började jag tänka på att byta klubb. Jag vill ha en ny utmaning och det kändes bra när jag provspelade med Tjust. Jag bestämde mig för två veckor sedan, säger Edström. 

Wilma Edström spelar forward och slogs förra året i toppen av skytteligan med Tjusts Jennifer Ilhammar, som gjorde 14 mål och utsågs till kommunens bästa damspelare 2018. I år ska de kampera tillsammans i Tjust.

– Nu ska det bli intressant när vi spelar tillsammans, säger hon. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: