VILKEN VÄNDNING, VIF – SIMON SANDHOLM STOR HJÄLTE

Vimmerby IF jublar efter 2-1-målet i matchen mot Sleipner. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IF stod för en mycket stark vändning i kvällens hemmamatch mot topplaget Sleipner. Simon Sandholm såg med sitt 2-1-mål med drygt tio minuter kvar att spela till att VIF tog tre mycket viktiga poäng. Samtidigt fick Johan ”JC” Carlsson bästa tänkbara comeback som tränare.

Topplaget Sleipner inledde matchen klart bäst och hade bland annat ett ribbskott. Vimmerbyspelarna krigade dock frenetiskt och kämpade sig in i matchen och klarade 0-0 till halvtid.

Tio minuter in i den andra halvleken hade Sleipner ett jätteläge att ta ledningen, men 0-1 skulle istället dröja i ytterligare tio minuter. Målet kom rättvist och inte många trodde nog att VIF skulle kunna komma tillbaka och få med sig poäng.

Men hemmalaget gjorde en mycket stark kämpainsats och gav aldrig slaget förlorat. Med kvarten kvar att spela slog Simon Sandholm en frispark som Markus Ahl var sist på fram till 1-1. Bara fyra minuter senare klev Sandholm fram och satte dit 2-1.

Bortalaget tryckte på rejält mot slutet, men Vimmerby lyckades hålla undan och vinna med 2-1.