Annons:

Sök

Annons:

Flera spelare tillbaka i VIF:s nyckelmatch – hon gör comeback i A-laget

Stina Kägo Bragsjö är redo för spel igen. Foto: Simon Henriksson

Flera spelare tillbaka i VIF:s nyckelmatch – hon gör comeback i A-laget

Ett mycket viktigt möte borta mot Husqvarna FF väntar för Vimmerby IF i dag. VIF får då tillbaka flera spelare, bland annat årsdebuterande Malin Blidfors.
– Vi vill ta initiativet i den här matchen, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby har gjort flera bra insatser i division ett den senaste tiden. Poängen har ändå lyst med sin frånvaro. Nio matcher in i serien är VIF under nedflyttningsstrecket med bara sex inspelade poäng. Samma poäng har Valinge-Derome precis ovanför det negativa strecket samt söndagens motståndare på bortaplan, Husqvarna FF.

– Vi har lite tur att det har blivit som det har blivit. Det kunde lika gärna ha varit så att laget ovanför strecket hade haft 10-12 poäng istället, säger Jonas Karlsson.

Flera spelare tillbaka

Som ni förstår står Vimmerby inför en mycket viktig match på söndag.

– Det handlar om att vara koncentrerade och att ta jobbet hela tiden. Jag tycker att vi har satt defensiven rätt bra i de senaste matcherna. Nu kommer vi att flytta fram positionerna lite. Vi vill ta initiativet i den här matchen, det har vi inte siktat på i de tre senaste matcherna.

Till helgens match har det ljusnat lite i VIF-truppen.

– Det ser bättre ut. Alicia (Strand) är tillbaka. Vi har valt att spara hennes knä lite och har siktat på den här matchen. Stina (Kägo Bragsjö) är också redo för spel igen och det gör att vi får in lite snabbhet framåt. Mia (Anspach), som inte var med senast, är också tillbaka, säger Jonas Karlsson.

Inte redo för 90 minuter

Dessutom gör Malin Blidfors årsdebut i A-laget.

– Hon är inte alls redo för 90 minuter än, men hon kommer att sitta med på bänken och det kan bli ett inhopp om vi behöver göra förändringar i slutet av matchen.

Däremot saknas Tilda Föghner och Moa Nyström på grund av studentfirande.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: