Annons:

Sök

Annons:

Pressen ökar på VIF: ”Måste hitta ett sätt att vinna matcher”

Läget har blivit allt sämre för Jonas Karlssons Vimmerby och nu är laget i stort behov av en seger i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Pressen ökar på VIF: ”Måste hitta ett sätt att vinna matcher”

Vimmerby IF:s damer är i stort behov av tre poäng. Kanske kommer den efterlängtade segern hemma mot mittenlaget IFK Örby i dag.
– Vi måste hitta ett sätt att vinna fotbollsmatcher på, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

Vimmerby kommer närmast från tre raka bortamatcher inom loppet av en vecka. Matcher som inte gav någon poäng och som placerade VIF under nedflyttningsstrecket i division ett.

– Det ska bli skönt med en hemmamatch igen. Vi var medvetna om att det skulle bli en jobbig period när vi lade programmet. Vi valde att flytta en match för att få ett längre sommaruppehåll. Men jag tycker inte att spelschemat påverkade våra prestationer, säger Jonas Karlsson.

Det blev en tuff vecka utan poäng?

– Det blev så. Första matchen mot Lindö var sådär, men sedan gjorde vi en väldigt bra match mot Jitex. Den insatsen slet lite på oss till matchen mot Husqvarna samtidigt som den gav oss energi i och med att vi såg att vi kan hänga med de bästa lagen.

”Får inte till helheten”

Inför dagens match hemma mot tabellsjuan Örby är VIF tre poäng bakom Husqvarna på säker mark och då har Vimmerby dessutom en match mer spelad.

– Vi måste hitta ett sätt att vinna fotbollsmatcher på. Jag tycker att vi gör det okej, tjejerna kämpar och sliter verkligen, men vi får ändå inte riktigt till det, säger Jonas Karlsson.

Vad är det som saknas?

– Det är svårt att sätta fingret på. Vi får inte till helheten och uppträder inte som ett lag varken i offensiven eller defensiven. Det är något som jag får ta på mig också. Vi behöver inte vara bättre för att vinna en fotbollsmatch utan vi måste hitta ett sätt att vinna matcher. Samtidigt vill jag att vi ska spela fotboll, att bara sparka ut bollen och kämpa är inte utvecklande.

Missar resten av våren

Örby är nykomling i serien och har tagit tolv poäng mer än Vimmerby så här långt.

– Vi har varit bra med i alla hemmamatcher och det ska vi försöka vara i dag också. För varje match vi inte vinner blir behovet av segrar större. Vi behöver ha med oss några segrar innan sommaruppehållet för att få ny energi till hösten.

I VIF är som bekant Nathalie Johansson långtidsskadad. Moa Nyström och Tilda Föghner har inte tränat i veckan på grund av student och är inte med i matchtruppen. Det är inte heller talangen Stina Kägo Bragsjö, som har fortsatta skadeproblem.

– Hon gick sönder igen när hon gjorde fyra mål i B-laget. Vi får nog räkna bort henne resten av våren. Jag kan inte se att hon ska kunna spela under de två veckorna som återstår, säger Jonas Karlsson.

Fakta

VIF-laget i dag:

Målvakt: Elin Ryd.

Backlinje: Nathalie Milton, Greta Koponen, Malin Söderlund, Matilda Strömdahl.

Mittfält: Julia Rosin, Anna Karlsson, Andrea Lundgren, Alicia Strand, Mia Anspach.

Anfall: Frida Pöder.

Bänk: Vilma Winqvist, Kujtese Rexha, Moa Thorstensson och Malin Blidfors.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: