Annons:

Sök

Annons:

VIF en poäng från nedflyttningsplats: ”Får skylla oss själva”

Mohammed Ibrahim gjorde ett starkt inhopp och blev målskytt för VIF i förlustmatchen mot Tranås. Foto: Linus Johansson

VIF en poäng från nedflyttningsplats: ”Får skylla oss själva”

Effekten efter tränarbytet är som bortblåst för Vimmerby IF. Tre raka vinster har nu blivit till tre raka förluster och VIF är bara en poäng från nedflyttningsplats.
– Jag tycker att vi förlorade matchen på att vi inte var ödmjuka när vi gick ut till den andra halvleken. Det var nonchalant och det känns irriterande, säger VIF-tränaren Johan Carlsson efter dagens 3-2-nederlag borta mot Tranås FF.

Annons:

Vimmerby gjorde en bra första halvlek, där man dessutom kostade på sig att missa en straff. Istället kom VIF:s ledningsmål med ungefär tio minuter kvar att spela av halvleken när inhoppande Mohammed Ibrahim hittade nätet.

– Det spelet som vi presterade mot Smedby i förra matchen tog vi med oss till den första halvleken i dag. Jag tycker att vi skulle haft ledningen med ett par bollar i halvtid. Vi spelade väldigt bra och tryckte ned dem och gjorde det vi pratat om på förhand, säger Johan Carlsson.

”Stod och sov”

I den andra halvleken blev det något helt annat och under de första tio minuter kunde Tranås både kvittera och ta ledningen.

– Det var varmt och vi började slå avgörande passningar istället för att vila med boll. Vi får skylla oss själva. Det var för dåligt och som jag ser det handlar det om ödmjukhet. Det fanns en anledning till att vi hade ett övertag i den första halvleken och det var att vi hade tålamod i anfallsspelet och spelade ett bra försvarsspel. Efter paus satte vi vår backlinje i dåliga lägen, säger Johan Carlsson.

VIF-tränaren var, inte minst, missnöjd med det sätt som Tranås kvitterade på.

– Målet kom efter en så dålig hörnvariant så det finns inte. Vi bara stod och sov.

Utgick med skada

Tio minuter före full tid utökade hemmalaget sin ledning till 3-1. Rickard Thuresson reducerade till 3-2 i slutminuterna, men Vimmerby fick aldrig till någon kvitteringschans.

I och med förlusten har Vimmerby nu bara en poäng ned till just Tranås under nedflyttningsstrecket.

Värt att notera är att Niklas Gunnarsson tvingades utgå efter drygt 20 minuters spel.

– Han har problem med en vad efter att ha sparkat sig själv på en träning. Han spelade i ungefär 20 minuter men sen gick det inte mer. Jag är högst tveksam till att han kan spela på onsdag, säger Johan Carlsson.

VIF-tränaren gav beröm till Simon Larsson och Mohammed Ibrahim.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: