Annons:

Sök

Annons:

Lätt efter raset:

VIF föll tungt hemma mot Mjölby AI FF.

Lätt efter raset: "Klart att det är tungt"

Vimmerby IF hade 2-0 och såg ut att gå mot välbehövliga poäng mot topplaget Mjölby AI FF. Men det blev noll poäng för hemmalaget.
– Vi blir för ängsliga och faller ihop där ute, säger assisterande tränaren Jesper Lätt.

Annons:

Det såg – trots väderkaos och försenad matchstart – ut att bli en mycket trevlig söndag för Vimmerby IF. Hemmalaget presterade på topp under de första 45 och var överlägset topplaget Mjölby gällande allt. 

1-0 i paus, efter ett nickmål av Niklas Gunnarsson, var i underkant.

– Vi gör det väldigt bra i 65 minuter, men sedan blir vi ängsliga och orkar inte riktigt. Det är den vanliga historien, vi faller ihop där ute, säger VIF:s assisterande tränare Jesper Lätt.

Innan det skedde hann dock Amel Komina på att bjuda på en monsterträff. Ribba in och 2-0 till VIF. Simon Sandholm var inte långt senare igenom och skulle placera dit 3-0 för Vimmerby. Då hade nog VIF stängt butiken, men hans skott räddades av en utrusande bortamålvakt.

– Det vänder för oss när vi inte får 3-0 där, konstaterar Lätt.

"Får energi"

I stället för 3-0 reducerade Mjölby AI FF till 2-1. En stund senare kom också 2-2. Som om inte det var noga gjorde gästerna även 3-2.

– De får energi av 2-1 och vi vågar inte hålla i bollen längre. Vi blir tillbakatryckta och väldigt ängsliga.

Vad försökte ni förmedla till spelarna efter 2-1-målet?

– Vi ändrade om, drog ned "Ibra" på kanten och körde med tre innermittfältare i stället. Vi kom lite för långt ned i banan, även om jag tycker att vi hade en bra period efter deras 2-1-mål också. Sedan kommer 2-2 som en kalldusch och då blir det tungt. 

"Måste döda matcherna"

Jesper Lätt trodde ändå att hans lag skulle fixa en pinne.

– Men vi är i den situation vi är och de är i den situation de är. Vi har det där negativa med oss, så vi måste döda matcherna när vi har chansen.

Hur jobbigt var det här?

– Det är klart att det är tungt. Vi behöver varje poäng vi kan få. Vi kunde ha tagit några placeringar i dag, men nu blir det ännu viktigare mot Högsby på lördag. Det är mycket som är bra i dag och som vi ska jobba vidare med. Det beöver funka över 90 minuter och det är bekymret.

Samtliga VIF-spelare var bra i den första halvleken. I den andra halvleken stack ingen ut.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: