Annons:

Sök

Annons:

Ankarsrum vann mot BKB – nu ryker mustachen

Robin Olssons mustasch rök efter förlust i toppmötet. Foto: Ossian Mathiasson

Ankarsrum vann mot BKB – nu ryker mustachen

Toppmatchen mellan Ankarsrums IS och BK Boston slutade med hemmaseger. 3-2-segern öppnar upp tabellen något.
– Jag är jättenöjd, vi spelar exakt som vi ska, säger hemmatränaren Jonas Östman.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

BK Boston hade chansen att i stort sett avgöra serien vid seger borta mot Ankarsrums IS. I stället tog hemmalaget chansen att öppna upp den. 3-2 för AIS innebär att man bara är tre poäng efter BKB, men då har visserligen Boston en match mindre. 

– Vi pratade om det innan matchen och vet att det är svårt att komma hit och spela fotboll, vi är ett starkt hemmalag. Vi har fler målchanser än dem, sedan har de mycket bollinnehav, men Manchester United har bara 30 procent ibland och vinner ändå med några mål, säger Jonas Östman.

BK Bostons tränare Robin Olsson tvingas nu raka av sig mustaschen.

– Den ryker, så är det. Det var surt, vi är ineffektiva i dag. Vi hade fyra, fem kvalificerade chanser i inledningen. Det är ineffektiviteten vi faller på. Vi ska avgöra den här matchen i första, säger han.

Men hans lag är fortsatt i förarsätet i kampen om seriesegern.

– Det är i mina ögon bara en veckas extra speltid. Ankarsrum är inte dåliga, men vi har inte marginalerna på vår sida. Det är ett duktigt lag.

"Spelar exakt som vi ska"

AIS-tränaren Jonas Östman tyckte inte att Boston hade särskilt många chanser.

– Jag är jättenöjd, vi spelar exakt som vi ska. BK Boston är ett duktigt och spelskickligt lag, men det går att räkna deras målchanser på en hand. Vi spelar väldigt tajt och låter dem slå långt, det är de inte bra på. Vi kämpar som ett lag och viker inte ned oss. 

Jesper Skälhammar, Robin Thorén Johansson och Christoffer Fröberg nätade för Ankarsrum. Bostons mål gjordes av Gazmend Gelici och Rory Barazza, där den senare gjorde ett drömmål.

I hemmalaget fick alla beröm för en mycket stark insats. Hos BKB gjorde alla en stark krigarinsats men Gazmend Gelici var bäst.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: