Annons:

Sök

Annons:

Stark VIF-insats men återigen kammade man noll

Simon Sandholm gjorde Vimmerby IF:s enda mål när man åkte på en ny förlust i fotbollens division tre.

Stark VIF-insats men återigen kammade man noll

Ny förlust för Vimmerby IF:s herrar på lördagseftermiddagen och nu börjar det bli ont om tid att rädda upp säsongen. Tre matcher återstår och laget har tre poäng upp till Skärblacka på säker mark. Kommande helg möts de båda.

Annons:

En bra genomförd match, men ännu en tung förlust. Nej, Vimmerby IF har sannerligen inte begåvats med något vidare medflyt den här säsongen i fotbollstrean.

På lördagen gästade man Norrköping och IK Sleipner, och trots en bra insats lyste siffrorna 3-1 på Östgötaportens resultattavla efter 90 minuter.

– Vi följer vår matchplan och gör allt vi har pratat om innan. Vi tar jobbet för varandra, sjunker hem, krymper ytor, låter dem ha boll och straffar dem med snabba omställningar. Tyvärr är vi inte tillräckligt effektiva i avsluten, säger tränaren Jesper Lätt.

Sandholm kvitterade

Sleipner tog ledningen redan efter 14 minuter på straff, men ju längre den första halvleken led blev VIF allt mer bollförande.

Kvitteringen kom efter 37 minuter. Målvakten Gustaf Johansson hittade snabbe Mohammad Jafr med en lång utspark. Denne kom ner mot kortlinjen, spelade snett inåt bakåt till Simon Sandholm som rullade in kvitteringen med en halvträff.

"Trodde verkligen på det"

– En skön kvittering. Vi fortsatte sedan bra i den andra halvleken, men hade behövt ett mål där. Chanser skapade vi, men vi är inte riktigt där i det allra sista läget. Försvarsmässigt ligger vi däremot bra hela matcher, menar Jesper Lätt.

– Vi trodde verkligen på det då, men sedan började vi tappa boll i fel lägen och de gjorde 2-1 med tio minuter kvar. När vi sedan tryckte upp spelt kom 3-1 med bara några minuter kvar.

Förlusten gör att Vimmerby nu har en poäng upp till Tranås på kvalplats och tre poäng till Skärblacka ovanför kvalstrecket. VIF och Skärblacka möts i nästa omgång. Sedan väntar Torstorp borta och Smedby hemma innan säsongen är slut.

Har en bra känsla

– Matchen kommande helg är så klart jätteviktig, men vi har ändå en bra känsla. De senaste matcherna har vi gjort mycket rätt, nu gäller det att vi får ut mål då vi är spelförande. Vi måste få motståndarna att blotta sig mer och bli mer desperata, säger Jesper Lätt.

Individuellt beröm gick till Niklas Gunnarsson och Simon Sandholm.

– Kul att se dem tillbaka. Även Mohammad Jafr gjorde en starkt match och är ett ständigt hot, berömmer Lätt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: