Annons:

Sök

Annons:

Nu tackar

Lördagens förlust mot Torstorp, som innebar degradering till division fyra för Vimmerby IF, blev Johan "JC" Carlssons nästa sista match som tränare - för den här gången. Nästa år kommer han inte träna något lag. Foto: Micael Rundberg

Nu tackar "JC" för sig – "Känns tomt och onödigt"

Vimmerby IF:s tränare Johan "JC" Carlsson tackar för sig. Nästa säsong kommer han inte träna något lag.
– Om man förlorar match efter match försvinner energin och till sist tar den helt slut, säger han.

Annons:

Det var en underbar sensommardag på vackra Atlaslunden utanför Finspång.

Strax innan ödesmatchen mot Torstorps IF skulle kicka igång berättade Vimmerby IF:s tränare Johan ”JC” Carlsson att han hade en god känsla i kroppen, dock med varningen att ”det har jag i och för sig alltid”.

Två timmar senare stod det klart – 3-2-förlusten innebar att Vimmerby IF, efter 13 säsonger i förbundsserierna, nästa år återfinns i division fyra. Från division två till division fyra på drygt två år.

 "En tabell ljuger aldrig"

Trots degraderingen var det en samlad Vimmerby IF-tränare, Johan JC” Carlsson, som tog sig tid efteråt.

– Det enda vi pratade om innan matchen var att inställningen och att ta jobbet skulle bli avgörande. Tyvärr är det där och i vårt positionsspel vi brister. Men samtidigt är det inte i dag vi åker ur. Det sägs ju att en tabell aldrig ljuger, och så är det – vi har helt enkelt inte varit tillräckligt bra, menar VIF-tränaren.

– Det är saker som brister som gör att vi åker ur. I dag hade vi lätt kunnat plocka med fyra-fem spelare från Akademin, men med de regler som är får vi inte det och då blir truppen tunn. Vi klarar inte av tre avstängda, en sjuk, en skadad och en utvisad.

Känslorna: Tomt och onödigt

Johan Carlsson tycker att matchen mot Torstorp var lite typisk för hela den här säsongen.

– Vi har bara med oss två utespelare på bänken och får göra ett byte redan i inledningsminuterna. Det påverkar så klart väldigt mycket. Tittar vi på truppen har vi 14-15 man som kan vara startspelare, det än jämnt över lag, men sedan blir avstängningarna givetvis lite avgörande.

Hur känns det just nu?
– Tomt. Just nu vill jag bara åka hem och spela en paddelmatch, eller nåt. Det suger ju energi även ur oss ledare när vi inte får resultaten med oss. Man försöker ha en bra fasad utåt, men det märks så klart av i alla fall. Om man förlorar match efter match försvinner energin och till sist tar den helt slut.

– Samtidigt känns det här onödigt. Vimmerby IF har en organisation och ett lag som ska vara i minst trean. Man brukar ju säga att det kan vara bra att ta ett kliv ner och börja om, men det köper jag inte. Jag ser inget positivt med det här.

Går det att se fram emot många lokala derbyn nästa år?
– Det blir i och för sig kul, och publiksnittet lär ju öka. Samtidigt vet jag så väl att det är föreningar och folk runtomkring som gottar sig åt det här. Men vad de ska ha med sig är att nu kommer vi konkurrera om samma spelare, och det kommer inte gynna de mindre klubbarna, utan vi kommer stå där med ett starkt lag nästa år. Man ska nog tänka till innan man säger att man önskar att en klubb ska åka ur.

Sett till truppbygget, vad tror du effekten av degraderingen blir?
– Jag har pratat med flera av killarna i laget och många nämner vikten av att trivas i gruppen och i klubben. Det är en enorm sammanhållning i det här gänget, och jag har en god känsla inför nästa år, oavsett vilken division vi spelar i.

Hur blir det för din egen del?
– Jag kommer inte träna Vimmerby eller något annat lag nästa år, men det har inte med Vimmerby att göra. Jag tycker att VIF bör hitta en kontinuitet på tränarsidan, och just nu passar det inte mig med jobb och annat.

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: