Annons:

Sök

Annons:

BILDEXTRA: Vimmerby IF firade 100 år som förening – här är pristagarna

Som en del i firandet av att Vimmerby IF fyller 100 år som förening 2019 bjöds det på bankett på Mässhallarna under lördagskvällen. Dagens Vimmerby var på plats i vimlet.

Annons:

Gästerna kunde se tillbaka i föreningens rika historia i urklippsböcker och på filmer. Utöver det hade man tagit fram gamla vinstpokaler, lagpresentationer och föreningshäften. Det fanns också gott om tid att mingla och möta gamla bekanta innan kvällen fortsatte med middag, historiska nedslag, prisutdelningar och intervjuer på scenen under ledning av Fredrik Thalin.

”Nostalgi och känslor”

Relativt nyblivne ordföranden Stefan Bragsjö var påtagligt rörd av det jobb som kansliet och övriga lagt ner på att samla allt material och göra en utställning av det.

– Det är kulmen av ett långt arbete och vi har förberett oss under lång tid. Det är mycket nostalgi och känslor så vi tog höjd på det här eftersom det är så viktigt för så många. Vi har hela tiden försökt ha tid att sortera och dokumentera och även se till att ta in hjälp. Den har vi jobbat hårt med det är viktigt att ta med alla hundra åren, säger Stefan Bragsjö.

För att kunna bevara så mycket som möjligt av föreningens historia har man de senaste åren fört över mycket material till digitalt skick.

– Vi ville bevara det hållbart och det har vi nytta av ikväll, konstaterade Stefan Bragsjö glatt.

Vad gällde kvällens begivenheter och om han hade några favoritinslag så svarade han:

– Oj, man får inte svära kanske men så j-a skönt bara att få vara här. Det finns så mycket vardagligt att göra i en förening. Nu är det skönt att bara landa, vara tillsammans och njuta. Det finns ingen specifik person som gör mig extra glad utan det är att så många viktiga är här. Det känns som att ha dem hemma i vardagsrummet. Det som värmer mest är nog alla de äldre gentlemännen som är här. De som man inte har någon personlig relation till men man ser hur mycket det betyder för dem.

Bullerby Cup – ett minne för livet

På scenen spelade man upp filmsnuttar med olika inslag ut föreningens historia under kvällen. Historien om Vimmerbys fotbollsföreningar började faktiskt så tidigt som runt 1905, alltså 14 år före VIF:s tillkomst. Såklart hade man dessutom plockat fram massor med minnen från Bullerby Cup som inte bara är en viktig årlig tillställning för hemmaklubbens spelare och funktionärer utan också är ett minne för livet för alla de tusentals ditresta som medverkat genom åren. Sommarturnéringen har spelats i över 40 år och intresset och storleken är på uppgång.

”En grundbult i samhället”

Vad gällde VIF:s framtid så svarade Stefan Bragsjö kvickt:

– Ja, 100 år till siktar vi på. Inget snack om det och det tror jag att vi lyckas med. Det handlar om att vara snabba på bollen. Som förening måste man vara anpassningsbar och göra rätt saker i tiden. Att vara aktuella och känna av speciellt vad barn och ungdomar behöver. Oavsett en förenings inriktning så är själva föreningslivet en grundbult i samhället, även i framtiden.

Galakvällen är avslutningen på det firande som skett under hela 2019. Runt 200 gäster fanns på plats. Ovan kan ni se bildgalleriet från lördagens firande.

Stefan Härnström

Fakta

Här är pristagarna när Vimmerby IF firade 100 år:

Årets damspelare: Nathalie Milton

Årets herrspelare: Simon Larsson

Årets ungdomsledare: Urban Kennmark och Daniel Gustavsson

Årets FFA-spelare: Tobias Jonsson

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: