Annons:

Sök

Annons:

Lokal domare har tilldelats fin utmärkelse: ”Jag tappade hakan”

Alexander Lagerström har tilldelats utmärkelsen som årets domartalang i Småland. Foto: Privat

Lokal domare har tilldelats fin utmärkelse: ”Jag tappade hakan”

Alexander Lagerström, 18, har varit distriktsdomare i två säsonger. I förra veckan tilldelades Venakillen utmärkelsen som årets domartalang i Småland. 
– Jag tappade hakan bokstavligt talat, säger Alexander Lagerström. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Alexander Lagerström började döma ungdomsmatcher i Hultsfreds FK för fyra år sedan och inför säsongen 2018 tog han nästa steg. Han tog klivet upp som distriktsdomare och har under de två senaste säsongerna dömt på seniornivå. 

Under säsongen 2019 var Venakillen den domare som dömde flest matcher i Vimmerby Fotbollsdomarklubb, närmare bestämt 70 seniormatcher och ett 30-tal ungdoms- och Bullerby Cup-matcher. 

Den lokale domaren besökte med andra ord många idrottsplatser i vårt område under den gångna säsongen och det hårda jobbet har gett belöning. På Smålands Fotbollförbunds årsmöte i förra veckan fick Lagerström ta emot utmärkelsen för årets domartalang under 2019.

– Det är fantastiskt. Det är hela Småland det handlar om och när jag fick hem brevet där det stod att jag fick utmärkelsen så tappade jag hakan bokstavligt talat. Jag sken upp, jag rusade in till mina föräldrar och visade upp brevet. Jag ringde därefter runt till alla mina domarkollegor och alla som jag har att tacka för att jag får denna utmärkelse, säger Alexander Lagerström. 

"En rolig utveckling"

Att gå från föreningsdomare 2016 till att bli utnämnd som årets domartalang fyra år senare är något som Alexander Lagerström har lite svårt att ta in. Under kommande säsong har han blivit nominerad till en steg två-utbildning i Göteborg, som betyder att han kan få döma division 4 och division 5 som huvuddomare. 

– Det är en rolig utveckling. Det som har drivit utvecklingen är mitt brinnande intresse, jag tycker att det är så himla skoj. Det är inget som jag gör för pengar, jag har så himla kul. Om jag är tillräckligt bra så blir jag antagen till steg två-utbildningen under sommaren, då får man gå en stor utbildning på några dagar som innehåller flera matcher som domare under Gothia Cup. Blir man godkänd efter sommaren så blir det provmatcher som huvudtränare i division 5 och nästa år kan man få chansen som huvuddomare i division 4. Nu ökar kraven, det är en del av min karriär. Det är ingen tvekan om att jag vill högt upp, säger Lagerström. 

Vad betyder lokalfotbollen för dig?

– Den lokalfotboll som vi har här är bra för att vi skapar goda relationer mellan varandra. Även om vi kan fullständigt hata varandra i minut 40 så kan vi snacka om vad som helst i efterföljande match. Vi har skoj och att folk är arga på varandra, det köper jag. Jag är ändå domare så jag är med på det. Vi kan skapa relationer, har högt i tak och har lätt att glömma negativa historier.

En dryg månad kvar till seriestart

Just nu pågår den lokala fotbollens försäsong med en mängd matcher varje helg och om en dryg månad drar seriespelet igång. 

– Jag kommer för det mesta döma division 4 som assisterande domare, division 6 som huvuddomare, damernas division 2 och P17. Vi försöker se till att jag får matcher som huvuddomare i tredomarsystem så jag kan prövas och vara väl förberedd inför Gothia Cup. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: