Annons:

Sök

Annons:

Bistra tappet för Vimmerby IF: 1,6 miljoner kronor

Vimmerby IF tappar 1,6 miljoner när Bullerby Cup inte kan genomföras. Foto: Arkivbild

Bistra tappet för Vimmerby IF: 1,6 miljoner kronor

1,6 miljoner kronor. Så mycket bedöms Vimmerby IF tappa i intäkter på grund av att Bullerby Cup ställs in. I ett pressmeddelande från RF Sisu säger klubbens David Lindgren att 2020 handlar om att "överleva". 

Annons:

– Det är ju den överlägset största intäkten för vår förening och totalt kommer vi att tappa 1,6 miljoner i intäkter. Det har lett till permitteringar, varsel på kansliet och antagligen kommer vi inte att kunna behålla vårt kansli som vi hyr, säger David Lindgren i pressmeddelandet. 

Bullerby Cup är det enskilt största idrottsevenemanget i Vimmerby med över tusen ungdomar på de många olika planerna vid Ceos. Att cupen ställs in har vår tidning förstås berättat om sedan tidigare. David Lindgren är orolig för klubbens ekonomi. 

– För oss gäller det bara att hålla huvudet så högt som möjligt och överleva här året. Vi försöker dra in på alla håll och kanter.

Evenemang som var planerade mellan 12 mars-30 juni har föreningar kunnat söka kompensation för. Om det även kommer gälla för evenemang efter 30 juni är ännu osäkert. 

– Vi hoppas så klart att stödet förlängs, men hittills har vi inte fått några besked vilket är oroväckande, säger David Lindgren.

"Borde förstå"

Riksidrottsförbundet ser ett behov hos hela idrottsrörelsen på 1,3 miljarder kronor för perioden juli-september. Trots det har man bara äskat 500 miljoner från regeringe. 

– Våra 19 000 föreningar och 880 000 ledare i hela landet betyder oändligt mycket för Sverige. Om vi inte får extra resurser nu är det inte säkert att vi kan vara samma goda samhällskraft genom och efter pandemin, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Beskedet från regeringen dröjer:

– Om Stefan Löfven och Amanda Lind förstår vad idrotten betyder för våra ungdomar i Småland, så borde de också förstå hur viktigt det är att Smålands och Sveriges tusentals idrottsföreningar klarar sig igenom krisen, säger Rickard Strandberg, distriktsidrottschef för RF-SISU Småland.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: