Annons:

Sök

Annons:

Johansson bjöd på stor show mot Motala – VIF vann klart

Nathalie Johansson är på väg mot storformen och svarade för fyra mål i kväll. Foto: Arkivbild

Johansson bjöd på stor show mot Motala – VIF vann klart

Nathalie Johansson är tillbaka på allvar. I kväll gjorde hon fyra mål när Vimmerby slog Boren med klara 5-0 (2-0).
– Hon är en målskytt utan dess like, säger tränaren Mikael Rinaldo. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby gjorde en i stora delar strålande insats med Boren och det var främst ett sylvasst kantspel som gav laget ett stort spelövertag. Mia Anspach var på stort spelhumör och kom förbi på sin kant gång på gång.

Centralt hade Vimmerby Nathalie Johansson att luta sig mot – och får hon rätt bollar så brukar de oftast hamna i nät. Så även i kväll. Johansson pangade in fyra mål och såg till att Vimmerby vann med 5-0. 

– Hon var jättebra, hon är på rätt ställe och en måltjuv utan dess like. Hon är inte redo för 90 minuter än, men det kommer mer och mer. I dag spelade hon kanske 75 minuter. 

Som bekant drog Johansson av korsbandet förra våren, men nu tycks hon verkligen vara tillbaka i gammalt gott slag.

Förd till sjukhus

I gott slag var hela Vimmerby, från målvaktsposten och fram till anfallet. Kort sagt var det en helgjuten insats där Rinaldo inte hade mycket att klaga över. 

– Boren var rätt bra ändå, de var kontringsstarka, men vår backlinje var fantastiskt bra. Vi hade bra koll på dem och kom igenom på kanterna gång på gång. Vi för matchen hela tiden och jag är mest nöjd med hur vi agerar när de ställer om. De skapar inga vassa chanser egentligen och det är jag väldigt nöjd med. Sedan lyckades vi fantastiskt bra med kantspelet. 

Utöver Johanssons fyra blev även Malin Engström målskytt. Plus går till backlinjen samt Mia Anspach. Enda negativa för VIF är att Julia Wisén fick kliva av skadad och är förd till sjukhus. Skadans allvar är okänd i nuläget. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: