Annons:

Sök

Annons:

Lövgren visade kyla – avgjorde derby mot DSK på straff i slutskedet

Målilla-tränaren Patrik Gunnarsson var nöjd efter tredje raka segern. Foto: Arkivbild

Lövgren visade kyla – avgjorde derby mot DSK på straff i slutskedet

Ibland räcker ett mål i fotboll. Så var det för Målilla i kvällens derby mot Djursdala. Matchvinnare blev Andreas Lövgren som hade bra koll på nerverna när Målilla fick en straff med enstaka minuter kvar att spela.
– Vi har inga anspelningar på att vara ett topplag, säger Målilla-tränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

Målilla är i kanonform och tog tredje raka segern i dag. Med det har man en fjärdeplats i tabellen och skuggar topptrion.

– Det rullar på som man vill att det ska göra. I dag tog vi tredje raka så det var skönt. Vi har ett ungt lag och tar en match i taget.

Målilla gjorde en stark första halvlek och hade flera farliga chanser. DSK-keepern Andreas Brodin var dock omutlig och gjorde den ena paraden efter den andra.

– Vi har mött Djursdala en hel del och visste vad det skulle bli för match. Det blir mycket kamp och de skapar alla sina chanser på fasta. De spelar inte till sig någon målchans på hela matchen egentligen. Vi var klart mycket bättre i första och radar upp en handfull chanser, men han var duktig i målet.

 "Fullt rättvis seger"

I andra jämnades matchen ut och Målilla öppnade upp en del ytor i sin iver att avgöra matchen. Det kunde ha straffat sig, men till slut fick hemmalaget utdelning. Med ett par minuter kvar tilldelades hemmalaget en straff och Andreas Lövgren kunde överlista Brodin.

– DSK kommer upp lite mer i andra och vi öppnar lite ytor för dem. Det var en lite jämnare halvlek, men vi avslutar riktigt bra och får en straff på allt slit vi lägger ned. Det var en fullt rättvis seger, menar Gunnarsson.

 "Saknar någon som blir förbannad"

DSK:s Patrik Nilsson var mindre nöjd med sitt lag.

– Det verkar inte som att vi är bättre än såhär. Det var ingen bra fotbollsmatch, det var väldigt krampaktigt och det kanske är rättvist att de vinner. ”Dea” gör några bra räddningar, men vi har några halvchanser och skapar mest på fasta, säger han. 

DSK har bara plockat fyra poäng efter fem omgångar.

– Jag saknar någon som blir förbannad och visar att nu jävlar är att det är dags. Vi är tysta och det finns ingen ledare på det sättet. Patrik Larsson försöker, men det är svårt för honom när han inte varit med så mycket. Om alla sliter i 90 och vi får stryk ändå skiter jag i det, men vi måste kräma ut allt vi har. Vi är ett bottengäng och då måste man kämpa lite hårdare. Det är det som gäller på de här nivåerna.

Andreas Brodin var bäst i Djursdala och Albin Moberg i Målilla.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: