Annons:

Sök

Annons:

Han går in som mittback i derbyt – Simonsson med i truppen

Anton Ljungberg, här i Hultsfreds FK:s dress, går in som mittback i Vimmerbys derby mot Tuna. Foto: Ossian Mathiasson

Han går in som mittback i derbyt – Simonsson med i truppen

Oskar Bergmans flytt till Uppsala gör att Johan Karlsson Törndahl måste hitta en ny mittbackskonstellation till derbyt mot IFK Tuna. Anton Ljungberg får chansen i mittförsvaret med Jakob Johansson. 
– Han har fantastisk form, säger tränaren inför lördagens derby.

Annons:

Gullringens GoIF och IFK Tuna har mött varandra. I morgon väntar säsongens andra kommunderby när Vimmerby IF tar emot IFK Tuna på konstgräset i Vimmerby. 

Att Vimmerby IF slåss i toppen och IFK Tuna i botten spelar mindre roll i ett derby, enligt VIF-tränaren Johan Karlsson Törndahl.

– Tittar man i tabellen så är vi favorit men det spelar inte så stor roll i ett derby. Det är krig, hjärta och inställning som avgör, säger han. 

Vad är det som talar för att ni ska vinna?

– Jag hoppas att vi kan dra nytta av att vi kan sätta fart på bollen på ett annat sätt än om matchen hade varit på naturgräs. Jag hoppas också att vår fysik ska spela in, att vi har tränat hårt och haft fantastiskt bra uppslutning. Målet är att hålla ett högt tempo, säger han och fortsätter:  

– Jag vet inte hur Tuna har haft det så det tänker jag inte uttala mig om. Jag vet hur bra tränade vi är och vi har stått upp mot alla lag, det ska vi fortsätta med. 

Ljungberg går in som mittback

Oskar Bergman, som har bildat ett stabilt mittbackspar med Jakob Johansson under säsongen, har flyttat till Uppsala för studier och gjorde sin sista match mot Stensjön i lördags. 

– Vi har laborerat med många uppställningar om hur vi ska lösa det. Jag valde Anton Ljungberg till denna match. Han har spelat både ytterback och innermittfältare och gjort det med bravur. Han har spelat mittback på träningar och i träningsmatcher. Jag vet vad jag får av honom, han gör alltid ett 100-procentigt jobb.

Har det funnits några andra lösningar?

– Jag har haft några andra alternativ på mittbackspositionen, bland annat Elias Hallingfors, Christian Simonsson och Markus Ahl. Det finns säkert fler so jag inte har sagt. ”Macke” var ett hett alternativ på mittbackspositionen men han värderar det som att vi tappar för mycket centralt i vårt presspel. Han hade annars gjort det fantastiskt som mittback. 

Vad måste ni tänka på när ni möter Tuna?

– Vi ska undvika omställningsspel med tanke på att de har flera rappa offensiva spelare. Vi ska försöka kontrollera matchbilden och ska sätta tempo i bollen. Jag vill vinna boll högt upp i banan och därifrån etablera spel. I allt som kommer genomsyra morgondagens match så handlar det om tempo i vad vi än gör. Vi ska få dem att flytta sig i sidled. 

Simonsson börjar på bänken

Christian Simonssons övergång från Gullringen till Vimmerby är klar. Den rutinerade mittfältaren är uttagen till morgondagens match och börjar på bänken. 

– Rent fysiskt är det inga problem med honom, han är bra tränad. Det han behöver jobba på är tajming, bolltouch och värderingar. Jag tar med honom som en joker. Slänger jag in honom i 30 minuter så vet jag vad jag får av honom. 

"Poängtapp blir kostsamt"

Vimmerby är i behov av en vinst efter förlusten mot Stensjön och att segern mot Tranås lär förvandlas till ett nederlag. I så fall står VIF på nio poäng och har sex poäng upp till serieledande Hvetlanda GIF. 

– Poängtapp blir kostsamt i den här serien. Jag har inställningen att vi ska ta en match i taget. Jag vill se att vi tar tre poäng mot Tuna. Det är målet för att hänga med i toppstriden. 

Niklas Gunnarsson spelade inte mot Stensjön. Nu är han tillbaka och går rakt in i startelvan.

– Han har tränat på i veckan och ser pigg ut. Niklas är också en spelare som kommer trivas i ett derby. 

Fakta

Vimmerbys startelva: Gustaf Johansson – Tage Falk, Jakob Johansson, Anton Ljungberg och Ludwig Strömbom – Simon Larsson, Markus Ahl och Niklas Gunnarsson – Joakim Storm, Rickard Thuresson och Mohammad Jafr. 

Bänken: Petter Gustafsson (mv), Christian Simonsson, Ali Mohammed, Ardijan Mahmutaj och Josef Fenikh.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: