Annons:

Sök

Annons:

KVALPLATSEN I PRAKTIKEN BORTA:

Gullringen har tappat kontakten med topplagen i i division 4 och kan sluta drömma om uppflyttning. Här deppar tränaren Daniel Ohlsson efter förlusten mot Myresjö/Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

KVALPLATSEN I PRAKTIKEN BORTA: "EN OTROLIG BESVIKELSE"

Gullringen är i stort sett borta från uppflyttningssnacket till division 3. Trots 2–0-ledning i halvtid blev det förlust med 2–4 mot Myresjö/Vetlanda. 
– Jag känner en otrolig besvikelse, säger lagkaptenen Alexander Swartz. 

Annons:

Tre poäng var av yttersta vikt i kvällens hemmamatch mot Myresjö/Vetlanda för att Gullringen skulle ha fortsatt chans på positivt kval inför säsongsavslutningen. 

Det såg mycket bra ut efter 45 minuter. Gullringen fick till ett flytande anfallsspel och lyckat och aggressivt återerövringsspel som skapade stor oreda i gästernas försvarsspel. 

Två snabba mål i första halvlek

Utdelningen kom två gånger om efter drygt 20 minuters spel. Först, när Myresjö/Vetlanda satte all markering på Rasmus Bexell vid en hörna, dök en omarkerad Alexander Swartz upp på bortre stolpen och nickade in 1–0.

Två minuter senare utökade Gullringen sin ledning när Rasmus Bexell fick en hög boll i djupet som han lobbnickade över bortamålvakten. 

– Det var nog vår bästa halvlek för säsongen. Med förutsättningarna som vi har så är det riktigt bra att vi gör en sådan bra halvlek, säger Alexander Swartz. 

Det han syftar på är att Sebastian Swartz fick lämna återbud på grund av sjukdom på matchdagen samtidigt som Erik Lindblad klev av med yrsel på uppvärmningen och Martin Johansson skadade sig i andra halvlek. Då hade Gullringen bara en utespelare och en reservmålvakt kvar på bänken. 

Svårt att nå kvalplatsen

Myresjö/Vetlanda mobiliserade offensiv kraft efter paus och tryckte tillbaka Gullringen, som tappade 2–0 till underläge med 2–3 under andra halvleks första 20 minuter. 

Gullringen saknade inte chanser för att komma tillbaka målmässigt, bland annat ett ribbskott och en farlig nick. 

I stället för en hemmakvittering avgjorde gästerna med 4–2 i 82:e minuten. Besvikelsen var enorm i Gullringslägret efter förlusten och nu har de sju poäng upp till Myresjö/Vetlanda på kvalplatsen med tre matcher kvar. 

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är så jäkla tungt. Tråkigt att vi inte kunde stå emot bättre. Vi vet om att de är bra på att ställa om och vi tappade bollar i dåliga lägen, säger lagkaptenen Alexander Swartz, som satt kvar på Gullemons gräsmatta efter slutsignalen. 

"Finns en liten chans"

Det ska till ett större mirakel för att Gullringen ska kunna nå kvalplatsen. Det är även Swartz införstådd med. 

– Det finns en liten chans. Vi har själva satt oss i den här sitsen. Vi har tappat väldigt onödiga poäng mot Tenhult och Aneby. Det är matcher som vi ska vinna och vi ska göra en bättre andra halvlek här. 

Vad har du för känsla så här direkt efteråt? 

– Jag är så oerhört besviken över att vi tappar ledningen som vi har när vi väl vet hur viktig match är. Vi kom inte ut och var med efter paus. Vi visste att de skulle sätta hög press men vi blev stressade, nervösa, sprang runt och kom sent in i många situationer. 

"Större chans att vinna 170 miljoner"

Daniel Ohlsson hade svårt att hitta ljusglimtar efter förlusten och tappad kontakt med topplagen. 

– Nu blir det väldigt tufft att nå kvalplatsen. Det finns fortfarande en teoretisk chans men den är verkligen minimal. Det är större chans att vinna 170 miljoner på Keno, det förstår alla som är fotbollsintresserade och följer lokalfotbollen, säger Daniel Ohlsson och fortsätter: 

– Vi har fortfarande vår heder att spela för och ett ansvar gentemot övriga seriekollegor. Det är bara att ladda om. Vi möter serieledaren hemma nästa helg och därefter är det kommunderby mot Vimmerby. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: