Annons:

Sök

Annons:

SVIF har lärt sig av fjolåret – ”Vi ska verkligen försöka”

Adrian Mathiasson är en av Södra Vis nyckelspelare i kvalet. Foto: Arkivbild

SVIF har lärt sig av fjolåret – ”Vi ska verkligen försöka”

För andra året i rad kvalar Södra Vi mot division fyra. Tränaren Peter Magnusson tror att laget har nytta av fjolårets erfarenhet.
– Det ska bli spännande, det känns som en öppen grupp, säger tränaren Peter Magnusson.

Annons:

Södra Vi har haft en strålande utveckling under Peter Magnussons ledning. Första året vann SVIF division sex och som nykomling i femman tog man sig hela vägen till ett kvalspel förra året.

Där räckte man inte till riktigt – men i år har de blåvita skaffat sig en ny chans. Detta trots en rätt knölig säsong med en hel del problem med skador och sjukdomar.

– Förra året gick det bra en längre tid och vi hade ett mer positivt go med resultaten. I år har vi blandat lite mer och haft problem med sjukdomar. På slutet har vi fått lite kontinuitet och vunnit fem av de sista sex matcherna. På det sättet är det en större prestation att gå till kval i år.

"Vi vet vad det handlar om" 

I gruppen slåss Södra Vi med Aneby, Höreda och Norrahammar. SVIF:s enda hemmamatch blir mot Norrahammar på söndag.

– Aneby och Höreda är nog huvudkandidaterna, sedan är det vi och Norrahammar som är underdogs. Det är vad jag har läst mig till. Vi ska inte ge upp hoppet och ska försöka i år. Vi fick rutin från kvalspelet från förra året, går in med öppna ögon och ska ge det en rejäl chans.

Vad lärde ni er förra året?

– Vi vet vad det handlar om, det går inte att ge bort en tum. Det är viktigt att sätta målchanserna och vi måste vara koncentrerade i försvarsspelet och anfallsspelet.

 "En nyckelmatch"

För att gå upp i fyran krävs det förmodligen att man vinner kvalgruppen. Att vinna enda hemmamatchen känns som ett måste.

– Klart det är en nyckelmatch, men det är positivt att börja hemma. Vi har inget att förlora och kvalet är bara en positiv grej för oss, det är en bonus.

Långtidsskadade Jacob Almqvist och David Nilsson saknas, i övrigt har SVIF fullt manskap.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: