Annons:

Sök

Annons:

  • Drömstart för DSK i kvalet – besegrade Gunnebo i första matchen

    Andreas Brodin stod för flera fina räddningar mot Gunnebo. Foto: Ossian Mathiasson

  • Drömstart för DSK i kvalet – besegrade Gunnebo i första matchen

    DSK firar ett av sina mål.

Drömstart för DSK i kvalet – besegrade Gunnebo i första matchen

Djursdala fick bästa tänkbara start på kvalet till division fem. Gunnebo besegrades med 3-1 på hemmaplan.
– Det var skönt att vinna, det behövdes, men det var krampaktigt i andra, säger hemmatränaren Patrik Nilsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Djursdala inledde bäst och trotjänaren Simon Henriksson satte 1-0 efter sju minuters spel. Kort därefter kom 2-0 – och det var verkligen en skänk från ovan. Bortaspelaren halkade och sköt bollen i eget mål.

Efter det tog Gunnebo över spelet mer och mer. I slutet av halvleken fick man straff – men missade både den och returen. Hemmakeepern Andreas Brodin var stekhet matchen igenom och gjorde en fin räddning.

I andra kom så reduceringen efter en dryg timmes spel. Wahid Ebrahimi fick in bollen.

Gunnebo fortsatte trycka på, men ett tappert Djursdala höll undan och i slutskedet avgjorde Simon Lennartsson med 3-1 fint framspelad av Sonny Eriksson.

– Vi ber inte om ursäkt för segern, men hade de satt sin straff tror jag att det hade kunnat bli en annan utgång. Vi kommer ut väldigt påslagna och är riktigt bra fram tills 1-0. I hela andra trycker de på och har lite vittring. Jag tycker att vi gör rätt saker och då får man med sig marginalerna. Vi hade viljan i dag, menar Nilsson. 

 "Betyder allt"

Två matcher återstår i kvalet.

– Att vinna den här matchen betyder allt, vi har det i egna händer nu. Åker man på en förlust måste räkna med att något annat lag slår det laget man fått stryk av.

Vad tyckte du om Gunnebo?

– De är starka fysiskt och väldigt tunga att möta. Skillnaden mellan botten och toppen i sexan finns inte.

 "Vi äger matchen"

Gunnebo-tränaren Markus Harrysson var frustrerad efteråt:

– Vi äger matchen till 90 procent, i andra är de inne i vårt straffområde en gång och då lyckas de göra mål. Vi börjar dåligt och de gör 1-0 efter sju minuter på en tillfällighet. Vi tar över och äger matchen, och sedan får de 2-0 när vår spelare halkar och gör självmål. Vi missar en straff, har en frispark i stolpen och flera chanser, säger han och fortsätter:

– Vi har en positiv inställning inför andra och trodde att de inte skulle orka och det gjorde de inte heller. Vi har press och lägen, men får inte in bollen. De är starka i luften i eget straffområde och grötar ihop det, men har inget spel. De tjongar bara bort bollen.

Kunde ni gjort något annorlunda?

– Så mycket som vi har bollen och kommer runt på kanterna så kanske vi kunde ha flyttat upp någon mer på topp, men samtidigt blir det ännu mer grötigt då. Det är surt att vi inte får med oss någon poäng, men vi har två hemmamatcher nu och får ta dem. Vi får se hur långt det räcker.

Både tränarna ville framhålla sina respektive kollektiv. I Djursdala stack dock Andreas Brodin, Albin Isaksson, Daniel Gustafsson och Robin Gustafsson ut lite extra.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: