Annons:

Sök

Annons:

LOKAL KLUBB DRAR TILLBAKA VARSEL – SÄGER UPP KLUBBLOKALEN

Vimmerby IF drar tillbaka varsel och säger upp klubblokalen vid Skobes Bil från och med årsskiftet. Foto: Ossian Mathiasson

LOKAL KLUBB DRAR TILLBAKA VARSEL – SÄGER UPP KLUBBLOKALEN

Vimmerby IF har dragit tillbaka varslet för personalen i föreningen och sagt upp klubblokalen från och med årsskiftet. 

Annons:

Coronapandemin har slagit hårt mot föreningslivet då många föreningar lider ekonomiskt när de tvingas ställa in sina arrangemang.

Vimmerby IF tvingades ställa in årets upplaga av fotbollsfesten Bullerby Cup, som är klubbens viktigaste inkomstkälla. 

– Bullerby Cup ger klubben en stor summa pengar, ett sjusiffrigt belopp i överskott, och det är borta på grund av att vi tvingades ställa in. Då kan man räkna på hur stor förlusten är, den är ungefär lika stor i slutändan när vi kommer dit. Än så länge har vi inte fått bidrag eller ersättning från Riksidrottsförbundet för Bullerby Cup. Jag hoppas att vi kan få en rejäl dos som kan rädda fallet lite grann, säger Budo Ericsson. 

VIF drar tillbaka varsel

I maj gick klubben ut med information om att anställd deltidspersonal var permitterad och skulle varslas men nu har VIF dragit tillbaka varslet.

– Vi tog tillbaka varslet tidigt i höstas och förlängde permitteringen till året ut. Vi har någon månad på oss att bestämma hur vi ska gå vidare, säger Budo Ericsson och fortsätter:

– Vi har 5,5 tjänster anställda. Alla har varit korttidspermitterade sedan innan sommaren och de är det året ut. Vi får se vad vi klarar av att dra vidare när 2021 börjar.

Har de vidtagna åtgärderna varit tillräckliga för att hantera krisens negativa effekter?

– Vi var ute tidigt, redan i mars när vi ställde in breddturneringen mellan VIF och HFK, och förstod vad som väntade. Vi började titta på lösningar och vilka kostnader som vi kan dra ner. Vi har amorteringsfritt på lånet, permitterad personal, frysta kostnader och ungdomslagen har inte kunnat åka på några turneringar eller cuper. Vi har försökt anpassa oss så mycket det bara går. 

Klubblokalen är uppsagd

VIF:s klubblokal bredvid Skobes Bil på Maskingatan är också uppsagd från 1 januari. 

– Vi är lokallösa när vi lämnar klubblokalen vid årsskiftet. Vi tänker att vi ska hitta en lösning men vi får se vad som händer. Vi tittar på olika alternativ och det är en kostnadsfråga också. Klubblokalen är både samlingslokal, aktivitetslokal, kontor och förråd för oss. 

Coronapandemin är alltjämt i ett osäkert läge och VIF planerar för en cup nästa sommar. 

– Det arbetet drog vi igång så fort vi ställde in årets cup, vi får se vad som händer med coronapandemin. Det handlar om att anpassa verksamheten och kostnaderna utifrån nuvarande verksamhet i pandemiläge. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: