Annons:

Sök

Annons:

Förening satsar på loppis i två dagar – efter stort inkomstbortfall

Eldsjälen Budo Ericsson är initiativtagare till Vimmerby IF:s loppis i Nilssons Bilhall i helgen. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Förening satsar på loppis i två dagar – efter stort inkomstbortfall

Vimmerby IF gick miste om ett sjusiffrigt belopp när Bullerby Cup blev inställt. I helgen arrangerar klubben en ”jätteloppis” i två dagar.
– Vi måste få in pengar för att verksamheten ska gå runt, säger Budo Ericsson, eldsjäl i VIF och initiativtagare till helgens loppis. 

Annons:

Bullerby Cup är otroligt viktig för Vimmerby IF:s ekonomi och existens. Årets upplaga av den stora fotbollsfesten på Ceosvallen ställdes in och resulterade i ett inkomstbortfall med ett sjusiffrigt belopp. 

I helgen, både lördag och söndag, anordnar Vimmerby IF en jätteloppis i Nilssons Bilhall i Vimmerby i hopp om att kompensera det stora ekonomiska tappet för inställda Bullerby Cup en aning. 

"Alla föreningar går på knäna"

Under senaste veckan har folk kunnat lämna in vad de vill bli av med, bland annat kläder, möbler och husgeråd, vid VIF:s klubblokal.

Budo Ericsson, styrelsemedlem i VIF och initiativtagare till helgens loppis, har en god känsla och klubben kommer sälja allt som är möjligt att sälja.  

– Anledningen är ganska självklar. Vi och alla andra föreningar och företag i Sverige och världen går på knäna under pandemin. Vi måste få in pengar för att verksamheten ska gå runt. Bullerby Cup är inställt och där tappade vi någon miljon i intäkter. Det är viktigt att vi kompenserar inkomstbortfallet och vi tänker att en loppis kan vara ett bra alternativ, säger Budo Ericsson. 

Inlämningen av prylar har ökat de senaste dagarna. 

– Vi har haft inlämning i en veckas tid och ju närmare vi kommer loppisen desto mer intresserade blir folk av att lämna in och hjälpa till. Vi får försöka lösa det på något sätt, säger Budo Ericsson. 

"Får se var det bär hän"

De inkomna pengarna går raka vägen till ungdomsverksamheten och prylarna som blir över skänks till Erikshjälpen. 

– Det är pengar som ska se till att vi kan hålla igång verksamheten under vintern och våren. Vi vill överleva fram till nästa sommar när Bullerby Cup förhoppningsvis kan arrangeras igen. Vi samarbetar med Erikshjälpen, som stöttar vår sociala verksamhet och de tycker inte att vår loppis konkurrerar med deras verksamhet. 

Kan det bli aktuellt med fler loppisar i VIF:s regi?

– Vi får se var det bär hän och om det kan bli en fortsättning eller om det blir en enstaka gång. Fungerar det och alla är nöjda så kan det bli aktuellt att vi fortsätter och har två loppisar per år. 

VIF kommer covid-19-anpassa försäljningslokalen med handsprit vid in- och utgång och uppmana besökarna att hålla avstånd till varandra. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: