Annons:

Sök

Annons:

Succé för Stejdahl i Oskarshamn - spelar för en plats i Superettan

Oskar Stejdahl i kamp med meriterade Sebastian Larsson i en match i Svenska Cupen. Foto: Bildbyrån

Succé för Stejdahl i Oskarshamn - spelar för en plats i Superettan

Oskarshamns AIK har startat division ett starkt - och ser ut som en kandidat till spel i Superettan 2022.

– Vi har ett lag som kan vara med i toppen hela vägen, säger den tidigare Vimmerbyspelaren Oskar Stejdahl.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter säsongen 2017 valde den nu 23-årige Oskar Stejdahl att lämna Vimmerby IF efter flera säsonger i föreningen. Då väntade spel i Åtvidabergs FF. Sedan förra säsongen är Stejdahl en viktig bricka i Oskarshamns AIK i division ett. 

Toppar tabellen

OAIK har startat serien bra och är i topp efter sju spelade omgångar. Laget har framförallt varit urstarkt hemma på Arena Oskarshamn, där det har blivit fyra raka segrar. På bortaplan har det hittills bara blivit två poäng på tre matcher. I nuläget har Stejdahls lag samma facit som tvåan i tabellen, Qviding, men bättre målskillnad.

– Sett till helheten har vi gjort det jättebra så här långt. Vi har spelat vårt spel med högt tempo och hela laget har jobbat hårt. Vi har kommit till mycket anfall och avslut, det ser väldigt bra ut. Det hade faktiskt inte varit konstigt om vi hade tagit några poäng till. Borta mot Åtvidaberg gjorde vi en okej match och vi borde inte ha tappat poäng där. Mot Qviding gjorde vi en jättedålig match, jag vet inte vad som hände, säger Oskar Stejdahl. 

Ingen given favorit

Mariannelundssonen är inte förvånad över OAIK:s fina start i söderettan.

– Vi har en bra och bred trupp. Det är konkurrens på varenda position. Vi har också bra fart på träningarna, allt är 100 procent hela tiden. Stämningen är väldigt bra. Kan vi fortsätta på samma sätt tror jag att det kommer se jättebra ut framåt hösten när serien tar slut. Men vi har 23 matcher kvar att spela och måste fortsätta prestera som vi gjort hittills, bortsett från insatsen mot Qviding.

Förra säsongen säkrade Oskarshamn nytt division ett-kontrakt i den näst sista omgången. Målsättningen är förstås högre ställd i år.

– Då hade vi en bra startelva, men bänken var inte lika stark som i år. Vi spelade bra fotboll då också, men kom inte till lika mycket chanser som vi gör nu.

Serien känns dessutom jämnare i år utan någon stor favorit?

– Ja, det är inget fel på lagen i serien, men det finns ingen solklar favorit som till exempel Landskrona och Mjällby har varit tidigare. Det finns några gäng som jag tror kommer slåss om det, säger Oskar Stejdahl och nämner Lindome, Skövde, Trollhättan, Ljungskile och topptippade Utsikten, som dock startat svajigt.

Och Oskarshamn?

– Vi ska vara med där också.

Trivs i sin roll

Stejdahl, som spelar på OAIK:s innermittfält, har börjat säsongen bra med två mål och fyra målgivande passningar på de sju inledande matcherna.

– Det har gått bra, tycker jag. Jag trivs i min roll. Sen kanske det skulle ha blivit något mer mål.

Under lördagen har OAIK chansen att ta årets första bortaseger i division ett. Då står mittenlaget Vänersborgs IF för motståndet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: