Annons:

Sök

Annons:

SVIF störde Vimmerby – ny dubbel av Ståhlgren avgjorde

Mojeb Abdul Majed blev målskytt för Vimmerby i 3-1-segern mot SVIF. Foto: Arkivbild

SVIF störde Vimmerby – ny dubbel av Ståhlgren avgjorde

Erik Ståhlgren gjorde två mål mot VFF i tisdags. Idag återupprepade han bedriften med två fullträffar i 3-1-segern mot Södra Vi IF.

Annons:

Södra Vi IF hade Vimmerby IF på gaffeln i dagens träningsmatch. En stark defensiv insats i första och mål på en hörna genom Martin Brorsson gav 1-0-ledning i paus.

I andra visade division fyra-laget att det skiljer en hel del mellan lagen och tryckte ned Södra Vi fullständigt. Utdelningen kom direkt. Erik Ståhlgren kvitterade i 54:e, Mojeb Abdul Majed gav VIF ledningen sju minuter senare och fem minuter efter det slog Ståhlgren till igen.

"Spel mot ett mål"

Några fler mål blev det inte i matchen trots ett knippe heta VIF-lägen.

– Det såg ut som jag förväntade mig. Det var en jämn första halvlek där de gjorde mål på en hörna. Vi vänder på det i andra och då är det spel mot ett mål. Vi höjde tempot och hade bud på fyra och fem. Södra Vi gör en bra match och är ett bra lag. Jag känner ingen press att kritisera för mycket, men jag är både nöjd och lite missnöjd, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson. 

Fysiken blev den avgörande faktorn.

– Vi ligger jättebra till fysiskt och här är det skillnaden. Där ligger vi långt före och det är skönt att få de kvittona. Sedan går det lite långsamt i speluppbyggnaden, det blev lite semesterspel.

I Vimmerby plussas tvåmålsskytten Erik Ståhlgren, mittbacken Knut Gunnarsson samt Anton Ljungberg och Rickard Thuresson som båda gjorde friska inhopp.

"Visste att vi skulle få det tufft"

Pierre Brorsson var belåten med sitt lags insats:

– Vi gör en väldigt bra första halvlek och spelar disciplinerat, men vi visste att vi skulle få det tufft. Vi fick inte fast bollen i andra och orkade inte. Vimmerby tog över fullständigt. Egentligen är vi rätt nöjda, men jag hade önskat att vi hade orkat lite.

Mujtaba Abdul Hakim var bäst i SVIF. Matchen var den första i Vimmerby Tidning Cup. Även Gullringen och Tuna deltar i träningsturneringen och möts imorgon. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: