Annons:

Sök

Annons:

Mikael Rinaldos hyllning till sitt lag: ”För mig är det en ynnest”

Mikael Rinaldo är redo att ta Vimmerby IF till en ny toppstrid i division två. Foto: Ossian Mathiasson

Mikael Rinaldos hyllning till sitt lag: ”För mig är det en ynnest”

Med bara dagar kvar till seriepremiären i division två passar Vimmerby IF:s huvudtränare Mikael Rinaldo på att skicka en hyllning till sitt lag.


 


– Det är en fantastiskt rolig grupp att jobba med. För mig är det en ynnest att komma till träningarna, säger Mikael Rinaldo.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Mikael Rinaldo har många år bakom sig i Vimmerby IF och 2017 utsågs han till årets ungdomsledare i föreningen.

Inför säsongen 2019 tog han steget från ungdomstränare och blev istället assisterande tränare till Jonas Karlsson i VIF:s damlag. När Karlsson mitt i säsongen lämnade sitt uppdrag var det Rinaldo som tog över huvudansvaret - och i den rollen har han blivit kvar. 

Bra engagemang

Förra säsongen ledde han Vimmerby till en andraplats i division två och på söndag är det dags för en ny säsong att starta på allvar i och med seriepremiären borta mot Madesjö.

– Det här har vi sett fram emot väldigt länge. Det ska bli otroligt kul. Alla är taggade. Tjejerna ser tända ut, det har varit bra engagemang och fokus på träningarna, säger Mikael Rinaldo.

Precis som förra året kommer division två att spelas som en enkelserie. Det beror förstås på pandemin, som har gjort att seriespelet inte kunnat komma igång tidigare.

– Det är självklart jättetråkigt, det går inte komma ifrån att det blir mer rättvist med dubbelmöten. I en enkelserie gäller det att vara på tå i varje match, det finns inte utrymme för några dippar.

Tappat rutin

Särskilt inte för ett lag som Vimmerby, som förstås siktar på att vara med högt upp i tabellen.

Är det förstaplatsen som gäller?

– Vi har inte satt upp något mål på det viset. Men det är klart att snacket går i gruppen och då handlar det om att vi självklart ska vara med och kriga om seriesegern. Jag ska erkänna att jag har dålig koll på den här serien. Jag har respekt för alla lag, men det finns inget lag som jag fasar för, säger Mikael Rinaldo.

Lagmässigt har VIF tappat en del rutin i form av Malin Engström, Mia Anspach och Malin Blidfors. Även talangfulla Greta Koponen har lämnat. Å andra sidan finns det också en del rutinerade spelare kvar i truppen i bland annat Nathalie Milton, Nathalie Johansson och Malin Söderlund.

Duo tillbaka i spel

På plussidan finns Johanna Bellander från Rödsle/Oskarshamn och Saga Stejdahl från Mariannelund.

– Johanna är jätteduktig och Saga är en ung och ambitiös tjej som vill mycket och absolut kan vara med och kriga om att spela några matcher från start.

Dessutom kan VIF återigen räkna in den rutinerade duon Anna Karlsson och Kajsa Gunnarsson i truppen.

– Anna har rehabat det senaste året. Hon går för fullt på träningarna och har spelat runt 25 minuter i några matcher på försäsongen. Det ser rätt spännande ut. Kajsa tränar som aldrig förr. Hon är grym och kan ge en energiboost till hela laget. Hon tillför väldigt mycket i form av just energi, men också mycket glädje. 

Bra närvaro

När många klubbar har svårt att få ihop spelare till sina seniorlag är läget ett helt annat i Vimmerby IF:s damverksamhet. Förutom ett A-lag i division två har föreningen också ett lag i division tre och ett lag i division fyra. Mikael Rinaldo pratar i termer om en stark träningskultur och det är förstås något som han hoppas ska ge resultat under säsongens gång.

– Det är en fantastiskt rolig grupp att jobba med. För mig är det en ynnest att komma till träningarna och veta att det alltid kommer att vara många spelare på plats. Vi har det också gott ställt med ledare runt lagen, där alla har sina bestämda roller.

Mixen en nyckel till framgång

Blandningen mellan rutinerade spelare och yngre talangfulla spelare är också något som kan tala för Vimmerby.

– Mixen med rutinerade och yngre spelare är klockren. Alla vill något med sin fotboll och många av de unga tjejerna har tagit jättekliv i utvecklingen, säger Mikael Rinaldo och nämner bland annat Julia Rosin, Svea Backstad, Molly Levin och Moa Nyström.

Madesjö borta i premiären på söndag. Hur går dina tankar?

– Det blir säkert tufft, men får vi bara spelet att stämma tycker jag inte att de ska vara ett hot för oss. Jag tycker inte att vi ska behöva anpassa oss i någon match i den här serien utan vi ska kunna gå ut och spela på det sättet vi vill göra.

Efter söndagens premiärmatch väntar ett långt sommaruppehåll för VIF:s del innan det är dags för match nummer två i serien. Den spelas först den 7 augusti hemma mot Glömminge/Algutsrum.

Fakta

Lagen i division 2 Östra Götaland dam:

FC Vetlanda Dam

Glömminge/Algutsrums IF

Hultsjö IF Atom

IF Eksjö Fotboll

Madesjö IF

Team Södermöre

Runsten/Möckleby IF

Rödsle BK/IFK Oskarshamn

Smedby/Trekanten

Tjust IF FF

Vimmerby IF

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: