Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vimmerby bjöd på överkörning i premiären – gjorde åtta mål

Julia Wirsén visade vägen med två mål i första halvlek när Vimmerby IF körde över Madesjö med 8–2 i premiären av division 2. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby bjöd på överkörning i premiären – gjorde åtta mål

Snacka om smakstart på säsongen. Vimmerby IF:s damer bjöd på en rejäl överkörning och vann med 8–2 i seriepremiären mot Madesjö IF. 
– Det känns jäkligt skönt att gå till uppehåll som förmodad serieledare, säger tränaren Mikael Rinaldo. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IF hade inga som helst problem med att besegra Madesjö tämligen enkelt i dagens premiär av division 2. 

Det blev seger med förkrossande 8–2 på konstgräset i Nybro då Madesjös naturgräsplan var vattensjuk efter intensivt regnande. 

– Det hade kommit ett rejält regnoväder som gjorde att det inte gick att spela på dem. Det var stora vattenpölar på planen. Matchen flyttades till en konstgräsplan så det blev inte så mycket uppvärmning. För oss passade konstgräset mycket bättre, säger Mikael Rinaldo. 

Tre spelare gjorde två mål

Efter en avvaktande start växlade Vimmerby upp och dominerade allt som hände på planen. Anfallaren Julia Wirsén öppnade målskyttet i 16:e minuten och Julia Rosin fyllde på med 2–0 fem minuter senare. Madesjö reducerade till 1–2 efter 27 minuter men Vimmerby gick ifrån till 4–1 i halvtid efter mål av Julia Wirsén och Nathalie Johansson. 

Det definitiva avgörandet kom en bit in i andra halvlek när Vimmerby gjorde tre mål inom loppet av lika många minuter. Elin Börjesson gjorde 5–1 och 6–1 och Andrea Lundgren 7–1. Lundgren satte även 8–1 i 65:e minuten innan Madesjö fastställde slutresultatet till 8–2 i matchens absoluta slutskede. 

– Det var en riktig laginsats. Alla spelare ville samma sak. Det tog ungefär en kvart innan vi var inne i spelet och kunde lira boll, därefter tog vi över fullständigt. Vi visade att vi är laget som bestämmer och var det bättre laget rakt igenom. Det var aldrig något snack. Deras spelidé var hela tiden att slå långa bollar och det var så de gjorde 2–1, säger Mikael Rinaldo. 

Alla spelare fick beröm

Efter dagens storseger väntar ett långt sommaruppehåll för Vimmerby, som spelar match nummer två hemma mot Glömminge/Algutsrum den 7 augusti.

– Jätteskönt att vinna premiären. Jag kände att vi hade matchen i ett tidigt skede och sa i halvtid att vi bara skulle köra på. Jag tycker inte att vi gick ner oss. Alla spelare fick speltid, säger Mikael Rinaldo. 

Jessie Eriksson och Minea Snickars gjorde a-lagsdebut i seriesammanhang och hoppade in i andra halvlek. Rinaldo lyfte fram alla spelare efter premiärtriumfen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: