Annons:

Sök

Annons:

Lätt från start i Gunnarssons premiärelva – ”Rätt avslappnad”

Patrik Gunnarsson är redo för sin första seriematch som huvudansvarig tränare för Vimmerby IF. Foto: Ossian Mathiasson

Lätt från start i Gunnarssons premiärelva – ”Rätt avslappnad”

Förra säsongen tränade han Målilla GoIF. Nu väntar den första seriematchen som huvudtränare för Vimmerby IF för Patrik Gunnarsson.

– Jag känner mig rätt avslappnad, säger Gunnarsson, som levererar en premiärelva med bland annat den rutinerade duon Jesper Lätt och Johan ”JC” Carlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Patrik Gunnarsson kom in som assisterande tränare i Vimmerby IF:s herrlag av mer eller mindre en slump. För en tid sedan fick han dessutom kliva upp som huvudtränare efter att Johan Karlsson Törndahl hoppat av.

– Det blev lite hastigt påkommet. Jag fick frågan direkt efter att Johan hade tagit sitt beslut. I det läget kände jag att vi redan hade tränat så mycket och jag hade haft rätt många träningar själv. Det var rätt naturligt att jag skulle ta det, det kände jag direkt, säger VIF-tränaren. 

Bollar med Eriksson

Strax efter det plockade VIF in rutinerade Christer Eriksson i en tränarroll runt herrlaget.

– Christer är med på vissa träningar och åker och tittar på en del matcher. Han är duktig och erfaren och ligger bakom lite taktiska grejer. Jag försöker ta tillvara på hans kunskaper, det är bra att ha någon att bolla med.

Under lördagen premiärspelar Vimmerby i division fyra. Då väntar Hallby på hemmaplan - på Bruksvallen i Storebro. Detta då VIF inte anser att konstgräsplanen på Ceosvallen är tillräckligt säker att spela på.

Hur är känslan inför premiären?

– Jag känner mig rätt avslappnad. Jag känner ingen press och det är skönt. Sen vet jag att när det blir match är det något helt annat, då taggar man upp. Sen vet vi inte riktigt var vi står, men det är en annan femma. Det jag framförallt vill se i premiären är att vi taggar till och verkligen är där, säger Patrik Gunnarsson. 

Lätt från start

Vimmerby har haft en hel del skador under försäsongen, men har nu fått tillbaka de flesta spelarna. I premiären får man ändå klara sig utan tre skadade spelare; Ludwig Strömbom, Anton Ljungberg och Alex Karlsson.

– Jag räknar med att de är tillbaka till höststarten, säger Patrik Gunnarsson.

Värt att notera är att rutinerade Jesper Lätt kliver in från start som ytterback.

– Jeppe är ett bra tillskott att få in med mycket rutin och en bra vänsterfot. Han har haft lite småskavanker på försäsongen och det här blir hans första match från start, det ska bli intressant att se.

En annan rutinerad spelare som återfinns i Vimmerbys startelva är innermittfältaren Johan ”JC” Carlsson.

– Han ser stabil ut och är en riktig vinnarskalle. När matchandet väl kommer så är han i sitt bästa slag, konstaterar Gunnarsson.

Fakta

Vimmerbys lag i premiären:

Målvakt: Gustaf Johansson.

Backlinje: Mojeb Abdul Majed, Knut Gunnarsson, Jacob Johansson, Jesper Lätt.

Mittfält: Vladimir Radak, Haris Dreco, Johan Carlsson, Anton Brorsson.

Anfall: Rickard Thuresson, Erik Ståhlgren.

Bänk: Belmin Hrustic, Joakim Storm, Ali Mohammed, Oliver Johansson, och Elias Hallingfors.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: