Annons:

Sök

Annons:

Radak har imponerat – får chansen direkt: ”Tränat riktigt hårt”

Vladimir Radak har tränat hårt och är redo för premiär med Vimmerby IF. Foto: Ossian Mathiasson

Radak har imponerat – får chansen direkt: ”Tränat riktigt hårt”

Hård träning har lönat sig. När Vimmerby IF premiärspelar mot Hallby får det snart 19-årige nyförvärvet Vladimir Radak chansen från start.
– Jag har tränat mycket på egen hand och hoppas att det visar sig nu när serien drar igång, säger VIF-mittfältaren.

Annons:

Vladimir Radak, eller ”Vlado”, som han kallas, lämnade Hultsfreds FK för spel med Vimmerby IF till den här säsongen. Det innebär också ett kliv uppåt i seriesystemet, till division fyra.

Tränaren Patrik Gunnarsson öser beröm över sin mittfältare, men själv är Radak mer återhållsam om sin utveckling sedan han kom till VIF.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga... Vi har tränat riktigt hårt och alla i laget har utvecklats mycket. Jag har också tränat mycket på egen hand och hoppas på att få se resultat av den träningen när serien drar igång, säger Vladimir Radak.

Han fortsätter:

– För egen del känns det riktigt bra att vara i Vimmerby. Jag känner många spelare sedan tidigare och det är ett skönt gäng så jag har inget att klaga på.

Tränat med Dreco

Egenträningen har bestått av en hel del fysträning.

– Det har blivit mycket fys, jag har bland annat tränat mycket med Haris (Dreco, lagkamrat i VIF) på gymmet. Vi har pushat varandra och det har känts skönt att kunna träna extra tillsammans med någon i laget.

Att ”Vlado” imponerat så här långt bevisas av att han tar en plats till höger på VIF-mittfältet i lördagens premiär mot Hallby.

– Det blir spännande. Det är ett tag sedan vi spelade så det ska bli kul att se hur vi ligger till. Jag har aldrig spelat i division fyra så jag vet inget om lagen vi möter.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en spelare som springer mycket och som gör allt för mitt lag. Jag vill vinna varje match och ger aldrig upp.

”Ställer krav när vi gör fel”

Hur långt räcker Vimmerby i årets division fyra, som spelas som en enkelserie över elva matcher? En svår fråga att besvara, men Vladimir Radak tror förstås på sitt nya lag.

– Bara vi ligger i och hänger med från början så tror jag att vi kan vara med i toppen. Det är upp till oss själva. Vi har som sagt tränat hårt och ”PG” (Patrik Gunnarsson, VIF-tränare) är där och ställer krav när vi gör fel. Jag hoppas att vi kan starta serien med en trepoängare.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: