Annons:

Sök

Annons:

  • HATTRICK AV STÅHLGREN NÄR VIF KROSSADE MOTSTÅNDET

    Erik Ståhlgren och Rickard Thuresson visade vägen för Vimmerby i premiären. Foton: Ossian Mathiasson

  • HATTRICK AV STÅHLGREN NÄR VIF KROSSADE MOTSTÅNDET
  • HATTRICK AV STÅHLGREN NÄR VIF KROSSADE MOTSTÅNDET

HATTRICK AV STÅHLGREN NÄR VIF KROSSADE MOTSTÅNDET

Vimmerby IF fick bästa tänkbara start på division fyra. I dagens premiärmatch, som spelades ”hemma” på Bruksvallen i Storebro, blev det seger med hela 4-0 mot Hallby IF. Stor segerorganisatör var Erik Ståhlgren, som satte dit tre av målen.

– Jag sa till Erik innan matchen att han måste göra ett mål, helst två eller tre, skrattar VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

Första seriematchen som huvudansvarig tränare för Vimmerby IF kunde inte ha fått en bättre utgång för Patrik Gunnarsson. Hans lag gjorde en mycket stark första halvlek och segrade till slut med 4-0 mot Hallby.

– Som helhet gjorde vi en solid insats, jag är jättenöjd, säger Patrik Gunnarsson.

Thuresson klev av

Hemmalaget fick en pangstart på premiärmatchen när rutinerade Rickard Thuresson satte dit 1-0-målet tidigt. Innan den första halvleken var slut hade anfallskollegan Erik Ståhlgren fyllt på med 2-0 och 3-0.

– Vi gjorde en riktigt jäkla bra första halvlek, vi kom runt på kanterna och gick i djupet. Alla ska ha beröm för första 45, men ”Thure” (Rickard Thuresson ska lyftas lite extra för det jättejobb han lade ner. Sen klev han av i paus då han hade löpt väldigt mycket och inte kände sig 100 procent. Det var lite av en försiktighetsåtgärd, hade det fortfarande varit match av det hade han säkert spelat vidare, säger Patrik Gunnarsson.

Bud på fler mål

Den andra halvleken var inte lika rolig att titta på med VIF-ögon, men det blev ändå ytterligare ett mål genom Erik Ståhlgren, som därmed fullbordade sitt hattrick.

– Det blev lite av en transportsträcka. Laget blev långt och vi hamnade egentligen ingenstans. I vattenpausen fick jag ryta i och efter det fick vi upp backlinjen bättre sista 20.

4-0 var förstås en drömstart på seriespelet.

– Jag tycker att vi hade kunnat göra fyra, fem mål till rätt enkelt. Vi fick till anfallsspelet bättre i dag med mer rörelse och mer struktur. Hallby hade egentligen inte en enda riktig målchans. Det var lite inkast och fasta situationer, sådant som alltid blir. 

Brorsson överraskade

När det gäller tremålsskytten Erik Ståhlgren så flyttar han nu från trakten och detta kan ha varit det sista vi såg av honom i VIF-tröjan.

­– Jag sa till Erik innan matchen att han måste göra ett mål, helst två eller tre. I och med att han flyttar nu tyckte jag att vi kunde begära det, skrattar Gunnarsson.

Är det aktuellt att använda honom något i höst?

– Han är ju vår spelare så vi kan väl ta hem honom till vissa matcher om det behövs. Vi får se hur det ser ut. Som det verkar får vi tillbaka flera spelare och då blir vi bredare.

Rickard Thuresson fick beröm för sin första halvlek och Erik Ståhlgren för sina tre mål. Även yttermittfältaren Anton Brorssons insats lyftes fram.

– Anton överraskade faktiskt lite på mig, säger Patrik Gunnarsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: