Annons:

Sök

Annons:

Mattias Zeilons medverkan i svåra bortamatchen mot Hovslätt är osäker. Foto: Ossian Mathiasson

Bekymmer för VIBK inför tuff bortamatch – stor frånvarolista

Vimmerby IBK får återigen bekänna färg när topptippade Hovslätts IK väntar på bortagolv. Som om inte utmaningen i sig vore nog saknar VIBK en handfull spelare.
– Jag är luttrad och vi är inte slagna på förhand, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Vimmerby IBK föll i premiären hemma mot Ledberg med 11-3 förra fredagen. Nu väntar bortamatch mot ett av de andra favorittippade lagen. Det rör sig om Hovslätts IK som väntar och för VIBK är det svåra förutsättningar. 

Vimmerby saknar en rad viktiga spelare i bortapremiären.

– Sjukdomar och skador stör oss kraftigt. I skrivande stund har vi ingen ordinarie center, säger Michael Elmér på fredagseftermiddagen.

Klart är att Johan "JC" Carlsson saknas för match med Vimmerby IF. Det blir heller ingen Victor Wall, Kevin Rosén eller Kalle Hjelmland. Mattias Zeilon och Sebastian Elmér är båda mycket osäkra kort på grund av sjukdom i veckan. Emil Johansson tränade lätt i torsdags, men är också ett frågetecken. Likaså Viktor Nilsson, som varit sjuk i veckan. Thim Isaksson missar också matchen.

– Det ser tungt ut och killarna har fått köra mycket individuell träning i veckan. Vi hade en gemensam träning i går och då var vi tolv utespelare och två målvakter. Jag ska inte gnälla över det och vi ska åka dit och göra en så bra match som möjligt. För oss handlar det om att vara rustade när vi möter lag där vi har större förväntningar på att hämta poäng, säger Elmér och fortsätter:

– Det enda som är 100 procent klart är att "Bobby" (Patrik Karlsson) står. I övrigt är det många frågetecken och vi kommer åka med tio till tolv utespelare och två målvakter. Vi mönstrar på sin höjd två femmor. Vi får se vad vi kan göra av den här utmaningen. Jag är luttrad och vi är inte slagna på förhand. Det defensiva arbetet blir väldigt viktigt och vi måste gilla läget. Det är några tuffa matcher vi ska gå igenom nu innan motståndet ser något mer överkomligt ut. Hovslätt är ingen lätt match med helt ordinarie lag heller.

Minns resa till Göteborg

Som exempel tar Elmér upp när han och hans dåvarande klubb Westerviks IBK åkte till Göteborg med nio utespelare och tog med sig en seger hem.

– Det finns fler exempel. Det handlar om att gå ihop i truppen och slita för varandra. Vi ska ta oss igenom det här med en bra känsla, det är det viktigaste för mig och "Öla" (Alexander Pettersson). 

Om lettiske nyförvärvet Edijs Senbergs hinner bli spelklar är också oklart.

– Han finns på transferlistan nu, men övergången har inte helt gått igenom ännu. Det finns förhoppning om att han ska hinna bli klar och då kan han spela center. Annars kan exempelvis Kevin Hultman eller Adrian Brorsson göra det. Det kan också bli så att vi spelar 2-2-1 i uppställt försvar. Det finns lösningar på allt.

Hur är Hovslätt jämfört med Ledberg, tror du?

– Jag tycker att Hovslätt är mer kompletta än Ledberg och i sina bästa stunder har de en viss allsvensk klang i vad de presterar. Det kommer vara Hovslätt, Ledberg och Hovshaga och något mer som tampas om platserna där uppe.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: