Annons:

Sök

Annons:

Nilsson besviken efter förlust i Blekinge: ”Gör misstag på fel ställen”

Vimmerby IBK förlorade med 1–6 mot FBC Karlskrona i dag. Foto: Stefan Härnström/Arkivbild

Nilsson besviken efter förlust i Blekinge: ”Gör misstag på fel ställen”

Problematiken med målskyttet och bolltapp i fel lägen fortsätter. Vimmerby IBK:s damer föll med 1–6 borta mot FBC Karlskrona på lördagen. 
– Vi gör misstag på fel ställen som de utnyttjar och gör mål på. Vi har inte lärt oss läxan, säger tränaren Micael Nilsson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IBK är med i många av matcherna som de spelar i damernas division 1. I vissa matcher funkar det inte fullt ut. 

Dagens bortamatch mot FBC Karlskrona är på det stora hela godkänd i två perioder. Den tredje och avslutande perioden fällde VIBK då de släppte in 3–1 så gott som direkt och föll till slut med 6–1.

– Det påminner om de senaste matcherna med att vi bjuder in motståndarna. Vi gör sakerna bra i två perioder, sedan somnar vi till i tredje perioden. De gör 3–1 i upptakten av tredje och då blir uppförsbacken ännu brantare, säger Micael Nilsson. 

Vad är det för fel ni gör i tredje perioden?

– Vi tappar boll på fel ställen och Karlskrona gör mål på lägena som de får och är på hugget i fler situationer än vad vi är. Om man tittar på de två första perioderna skapar vi många lägen där vi inte skjuter. Vi vill gärna hålla i bollen för länge och då försvinner chansen.

"Att göra ett eller två mål håller inte"

Han tycker att laget gör två godkända perioderna för att sedan tappa fokus i avslutande perioden.  Lisa Hultgren svarade för VIBK-målet som betydde 2–1 i andra perioden. 

– Vi får inte bjuda på ett mål så snabbt i tredje, då blir det uppförsbacke direkt. Jag tog en timeout när det stod 6–1 med fyra minuter kvar och sa att det får vara nog. Vi höll tätt efter timeouten och släppte inte in fler onödiga mål. Vi måste få bort de billiga baklängesmålen samtidigt som vi gör fler mål framåt. Att göra ett eller två mål håller inte. 

Kaptenen Edith Edvardssons insats stack ut ur mängden. Nästa match är hemma mot Vetlanda på fredag. 

– Jag trodde att Vetlanda skulle vara närmare toppen än vad de är i dag. Nu ska vi knäppa Vetlanda på näsan och vi har goda chanser till det. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: