Annons:

Sök

Annons:

Melvin är redo att debutera från start: ”Superkul att få chansen”

Melvin Hemmingsson är redo att gå in från start när Vimmerby IBK tar emot Slätafly. Foto: Linus Johansson

Melvin är redo att debutera från start: ”Superkul att få chansen”

Hemmamatch mot Slätafly. Då får Melvin Hemmingsson, 17, för första gången chansen från start i Vimmerby IBK:s A-lag.
– Det känns superkul att få chansen och det har varit lite av ett mål sedan något år tillbaka, säger Melvin Hemmingsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IBK gjorde en föryngring i sin herrtrupp till den här säsongen. Hittills har spelare som Jesper Nilsson, Jack Fridh, Oskar Snickars och Elias Trawtschenko fått chansen. När VIBK i morgon möter Slätafly i hemmahallen har turen kommit till Melvin Hemmingsson. Han har förvisso redan spelat i en period i serien den här säsongen, men nu får han spela från start.

Hur känns det?

– Superkul, men samtidigt lite nervöst. Man har ju ändå lite press på sig. Men jag känner mig ändå ganska trygg med dem jag spelar med och med hela laget, säger Melvin Hemmingsson.

Kan spela både back och forward

När vi pratade med VIBK-tränaren Peter Kronstrand under torsdagen var han inte på det klara med om Melvin Hemmingsson skulle användas som back eller forward.

Vad föredrar du själv?

– Om du hade frågat för några veckor sedan hade jag sagt back. Men förra helgen gjorde jag två mål som forward i B-laget och det känns som att jag har hittat mig själv allt mer på den platsen. Så just nu föredrar jag främst att spela forward, säger Melvin Hemmingsson.

Variation på träningarna

Melvin Hemmingsson tycker att han har lärt sig mycket av att bara träna med A-laget.

– Det är mycket variation på träningarna och jag lär mig saker hela tiden. Tränarna är duktiga på att lägga upp övningar.

Hur går tankarna inför matchen mot Slätafly?

– Om vi spelar som vi kan göra så känns det som att vi har bra chanser. Sen ska man aldrig underskatta motståndet, de är säkert vassa.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: