Vimmerby besegrade Westervik – avgjorde sista fem

Vimmerbys målskyttar i derbyt mot Westervik. Foto: Ossian Mathiasson

Division tre-derbyt mellan Vimmerby IBK B och Westerviks IBK blev minst sagt svängigt. Till slut drog Vimmerby det längsta strået och vann med 10-7 efter tre mål under de sista fem minuterna.

Innan matchen ens var tre minuter gammal hade Vimmerby gått fram till en 2-0-ledning. Westervik vände dock på steken och ledde med 4-3 efter den första perioden.

I den andra perioden utökade bortalaget till 6-3, innan Vimmerby med tre mål såg till att ställningen inför den sista perioden var 6-6.

Där tog Westervik på nytt ledningen, men hemmalaget kvitterade snabbt. Avgörandet kom sedan under matchens sista fem minuter, där Vimmerby gick från 7-7 till seger med 10-7.

– Vimmerby fick några enkla vändningar och satte dit bollarna. Sen kom utvisningarna också och då orkade vi inte stå upp, men alla kämpade väl, säger Westervikstränaren Stefan Pettersson.

Vimmerbys målskyttar: Viktor Nilsson 3, Mattias Zeilon 3, Einar Karlsson 2, Rasmus Alström 1 och Petter Leander 1.

Westerviks målskyttar: David Samuelsson 3, Albin Alfonsson 1, Petter Gustavsson 1, Albin Liffner 1 och Fabian Carrasco 1.