Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Domarbasen: ”Trodde inte att en tränare kunde sjunka så lågt”

Domarbasen Håkan Söderman är irriterad efter VIBK-tränarens sågning. Foto: Pixabay/Genrebild

Domarbasen: ”Trodde inte att en tränare kunde sjunka så lågt”

Innebandyns domarbas i Småland, Håkan Söderman, är mycket kritisk mot Micael Nilssons uttalanden efter Vimmerby IBK:s förlust mot Slätafly i går. Nu kan det bli aktuellt att anmäla Nilsson till disciplinnämnden.
– Min personliga åsikt är att han definitivt ska få någon form av bestraffning, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby blev mycket upprört efter en utvisning för felaktigt byte med tre minuter kvar att spela. I en artikel på Dagens Vimmerby sågade tränaren Micael Nilsson domarparet totalt och sa bland annat att domarna borde bli av med domarlicensen.

Håkan Söderman är ansvarig för domarna i Smålands Innebandyförbund. Han blev mycket besviken över Nilssons attack.

– Jag har läst igenom de artiklar som ni har haft och tränaren står inte högt i kurs i mina ögon efter sådana uttalanden. Man kan ha åsikter och tycka att domaren är dålig, men det här går över gränsen och det är inte okej. Som domare är man utsatt, men det måste finnas gränser.

Blev du förvånad?

– Jag trodde inte att en tränare kunde sjunka riktigt så lågt. Det verkar som att det handlar om ett enda domslut i grunden. Rätt eller fel har jag ingen aning om men det spelar ingen roll just nu.

 "Avstängning eller böter"

Nilsson kan nu bli anmäld till Svenska Innebandyförbundets disciplinnämnd.

– Vi ska diskutera detta under dagen. Sådana här ärenden kan det bli en skrivelse på. Min personliga åsikt är att han definitivt ska få någon form av bestraffning sedan har jag rent krasst svårt att säga vad det kan handla om för bestraffning för jag jobbar inte med disciplinfrågor. Det kan handla om avstängning eller böter.

Hur vanligt är det med den här typen av uttalanden?

– Det är väldigt sällan det blir denna storlek och det är jag glad för. Nu är det tajt i serierna, men man får inte bete sig hur som helst bara för det. Som ledare får tänka på hur man agerar.

Finns det några händelser som kan motivera den här typen av uttalanden?

– Nej. Har ett domarpar missat ett par saker tar man väl det i diskussion med dem när tränaren lugnat ned sig. Domare är mänskliga och gör ett antal missar varje match, men vi är inte ensamma om att göra misstag.

 "Växer inte på träd"

Söderman ska ha en ny kontakt med domarna under kvällen innan beslut om anmälan fattas.

– Nu har vi hanterat det akuta och sedan ska vi fundera på att anmäla det.

Hur mår domarna?

– Jag har varit i kontakt med dem och det är två bra killar som varit med ett tag. Det hade varit värre om det hade varit några debutanter i division två, då kunde vi ha tappat två domare.

Domarbasen är orolig för att uttalandena ska påverka möjligheterna att rekrytera nya domare.

– Domare växer inte på träd i dagens samhälle. Vi jobbar i uppförsbacke med rekryteringen redan som det är och i Vimmerby, Oskarshamn och Västervik har vi inte fullt med domare direkt. Rekryteringsarbetet gynnas inte av det här.

 "Kan smitta sig"

Söderman hoppas att Vimmerby IBK vidtar åtgärder efter händelsen.

– Jag har varit i kontakt med deras ordförande (Jan Edvardsson) och hur man agerar är förstås upp till Vimmerby, men jag hoppas att Vimmerbys ordförande inte står bakom detta. Det handlar om värdegrunden, en förening ska inte bete sig på det här sättet. Sådana här saker kan smitta sig ned till ungdomsverksamheten.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: