Annons:

Sök

Annons:

VIBK-förvärvet: ”Några spelare man haft ett ont öga till”

Albin Alfonsson ser fram emot att spela inför mycket publik i idrottshallen i Vimmerby.

VIBK-förvärvet: ”Några spelare man haft ett ont öga till”

Vimmerby IBK brukar inte direkt skämma bort sina supportrar med nyförvärv. I dag har klubben presenterat två stycken.
– Jag har funderat och velat fram och tillbaka, men jag känner att jag behöver en nytändning och ett miljöombyte, säger Albin Alfonsson, nyförvärv från Westerviks IBK.

Annons:

Under eftermiddagen presenterade Vimmerby IBK hemvändande Ricky Gustafsson som sitt första nyförvärv. I kväll kommunicerade division två-klubben ut nyförvärv nummer två i form av forwarden Albin Alfonsson från Westerviks IBK.

Den gångna säsongen gjorde Alfonsson 35 poäng (18+17) för WIBK i division tre. Den stora anledningen till att det nu blir spel i Vimmerby är att 24-åringen känner att han behöver ett miljöombyte.

– Jag har i tre, fyra säsonger funderat på om jag ska lägga av eftersom jag inte har tyckt att det varit speciellt kul. Nu känns det som rätt val att lämna, även om jag tror att Westervik är på uppgång. Sen ska det bli kul att spela inför mycket publik i Vimmerby, säger Albin Alfonsson.

En grovjobbare

Albin Alfonsson har tidigare haft VIBK-tränaren Michael Elmér som tränare i Westervik, bland annat under några säsonger i division ett.

– Jag hade honom som tränare rätt många säsonger. Det var ”Micke” som plockade upp mig i A-laget när jag var 15 år. Jag gillar honom som tränare och vet lite vad jag får av honom.

Hur känns det som Västervikskille att byta till Vimmerby?

– Det är lite blandade tankar. Jag har ändå varit med och spelat mot Vimmerby i division två och då var vi verkligen rivaler. Det är några spelare som man haft ett ont öga till när man mött dem som man kommer att vara lagkamrat med nu, skrattar Albin Alfonsson.

Vad är du för typ av spelare?

– Jag är en grovjobbare, men samtidigt gör jag de poängen jag ska göra varje år. Jag är ingen spelare som bara ligger och fiskar utan det är mer så att jag kan suga ner bollen och hålla i den.

Kan bli fler från Västervik

Albin Alfonsson kommer att pendla mellan Västervik och Vimmerby och VIBK jobbar på att han inte ska bli ensam i bilen.

– Än så länge är det bara jag, men jag vet att de pratar med någon mer, säger Albin Alfonsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: