Annons:

Sök

Annons:

Lagkaptenen: ”Vill inte starta en pajkastning”

Lagkaptenen Johan Carlsson tycker att situationen är olycklig. Foto: Jakob Karlsson

Lagkaptenen: ”Vill inte starta en pajkastning”

Förra veckan fick Jonas Karlsson sparken som tränaren för Vimmerby IBK:s herrlag – flera veckor före seriepremiären. Lagkaptenen Johan ”JC” Carlsson beklagar situationen.
– Vi trodde att det här tränarparet kunde komplettera varandra väldigt bra, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I februari lämnade Peter Kronstrand uppdraget som huvudtränare i Vimmerby IBK. I går meddelade klubben att årets tränare Jonas Karlsson sparkas. Skälet är samarbetssvårigheter med Micael Elmér. Det tilltänkta delade ledarskapet har inte fungerat, vilket DV berättade om tidigare i dag.

DV har sökt Elmér och styrelseledamoten Linda Södergren, men ännu utan resultat. Lagkaptenen Johan Carlsson hade höga förväntningar på det tilltänkta tränarparet.

– Jonas har bra träningar och lägger massor med energi på laget. Elmér är bra på att organisera och det är ordning och reda. Jag trodde att det skulle bli riktigt bra, men av olika anledningar så blir det inte så och styrelsen var tvungen att ta ett beslut. Att två tränare inte kan samarbete är inte unikt i dag, sånt händer.

"Är inte det långsiktigt?" 

I en intervju med DV riktade Jonas Karlsson kraftig kritik mot Michael Elmérs ledarstil och kritiserade det som han ser som ett kortsiktigt tänk.

– Jag vill inte starta en pajkastning, det kommer inte fungera så. Det är två tränare som inte hade samma syn och styrelsen valde Elmér av olika anledningar som jag inte har kännedom om. Jag tycker absolut att det är olyckligt att det blivit såhär. Alla har inte samma syn på idrott och är man fast besluten om sin linje kan det bli såhär.

Hur ser du på Karlssons kritik?

– Jag håller inte med Jonas riktigt. Jag kan hålla med om vissa värvningar, men vissa av nyförvärven vi har är mellan 18-20. Är inte det långsiktigt? Samtidigt har klubben en press på sig från spelarna att vinna division två. Det är därför jag har skrivit på ett nytt kontrakt. Styrelsen ska väga det långsiktiga med att värva spets och det tycker jag att vi har gjort.

Enligt Karlsson finns det ledande spelare som inte är beredda att lägga ned jobbet som krävs. Hur ser du på det?

– Det är mycket möjligt. Jonas har jättebra koll på det, men jag kan bara se till mig och jag kör två-tre hitpass utöver innebandyträningarna, det tycker jag är en satsning. Sedan vet jag att andra inte gör det och kan hålla med om att det krävs mer träning. Jag tror att alla är medvetna om att det krävs mer träning i division ett.

Hur påverkas truppen av händelsen?

– Vi tränade direkt efter att vi fick beskedet i går och det är klart att det blev lite konstigt. Vi har inte märkt att tränarna haft olika åsikter. Samtidigt är vi en stark grupp och vi är sugna på att det dragit igång. Känslan är att det inte kommer påverka så mycket, men det hänger på vem som blir komplement till Elmér.

Känner du att styrelsen valde rätt?

– Jag förstår att det var ett jättesvårt beslut för styrelsen. Hade jag fått välja skulle jag gärna behållit båda två. Jag skrev på nytt kontrakt för att jag vill vinna division två innan jag slutar och trodde att Elmér var en bra pusselbit. Jonas var en bonus. Jag kan inte svara på vem jag skulle ha valt.

Det är andra gången på kort tid som ni byter tränare. Är det turbulent runt herrlaget i VIBK?

– Jag kan inte uppfatta det som en turbulent tid. Det är svårt att hitta bra kombinationer i dag. Det är bara att titta på alla lokala fotbollsklubbar, alla har svårt att hitta tränare och hitta rätt tränare. Jag upplever inte att det är rörigt i föreningen, men fattar att det är mycket jobb som krävs och att det är lite få i styrelsen just nu.

Här kan du läsa intervjun med Jonas Karlsson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: