Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Funderade på att lägga av – nu känner Zeilon stor glädje

Mattias Zeilon ser fram emot kvällens hemmapremiär mot Gränna. Foto: Ossian Mathiasson

Funderade på att lägga av – nu känner Zeilon stor glädje

I fjol fick Mattias Zeilon sparsamt med speltid och hade funderingar på att lägga av. I år har han center i andrakedjan och till synes helt ordinarie i Vimmerby IBK:s premiärlag:
– Elmér (Michael, tränare i VIBK) har fått mig att tycka om att spela innebandy igen, säger Mattias Zeilon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter ett lyckat debutår med 23 poäng på 21 matcher i division 2 säsongen 2017/18 hade Mattias Zeilon förhoppningar om ett ännu bättre 2018/19. 

Det blev med facit i hand rena motsatsen. 

Den offensive och tekniske spelaren fick spela nio matcher under Peter Kronstrands ledning, satt flera gånger på läktaren och förpassades till b-laget mitt under säsongen. 

– Jag tänkte ett tag att jag skulle lägga av. Pappa (Patrik Zeilon) tjatade på mig och när Micke (Michael Elmér) blev klar så pratade han med mig. Han ville att jag skulle fortsätta men han sa också att jag skulle förtjäna min plats, säger Mattias Zeilon. 

Hur upplevde du förra säsongen?

– Det var rätt mycket strul och känslorna var blandade under säsongen. Mitt under säsongen flyttade jag ner i b-laget och det var inte jätteroligt. Det var bara att göra det bästa av situationen och jag trodde att jag skulle få spela mer med a-laget. Det fick jag inte, säger Zeilon. 

"Det är tack vare honom"

Zeilon har i stället fått ett stort förtroende av nye huvudtränaren Michael Elmér under försäsongen och producerat en hel del poäng från sin centerposition mellan John Pettersson och Elias Trawtschenko. 

– Elmér har fått mig att tycka om att spela innebandy igen. Jag känner stor glädje och det är nog tack vare honom. Jag är förvånad över att försäsongen har varit så jäkla rolig. 

Många ser nog Zeilon som en offensiv spelare med goda kvaliteter till att kunna göra det oväntade mot sin försvarare men det är hans defensiva spel som han är mest nöjd med. 

– Jag är väldigt nöjd, framför allt med mitt defensiva spel. Det har gjort att jag har fått mycket tid med bollen när vi har gått på kontring. Så har det inte varit tidigare. 

"Vill att vi ska vara ett topplag"

I kväll är det premiär hemma mot Gränna i idrottshallen. 

– Nu är det underbart, jag längtar efter att få stiga ut på planen. 

Vad har ni satt upp för målsättning?

– Klart att vi pratar om division 1 men vi försöker ta en match i taget med tanke på att vi har ett ganska ungt lag, säger han och fortsätter:

– Jag vill att vi ska vara ett topplag, det kommer jag göra allting för. Vi får se i morgon, vi möter ett förmodat topplag. Om vi håller ihop det hela säsongen så kommer vi vara med i toppen. 

Det är ett vältränat Vimmerby som kliver in i årets seriespel i kväll. 

– I år är det mer seriöst. Vi tränar betydligt mycket mer än vad vi har gjort tidigare och spelarna skriver när man har tränat.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: