VIBK B rasade ihop – tappade 6–4-ledning till förlust

Viktor Nilsson gjorde tre mål när Vimmerby IBK B föll mot Fliseryds IBK. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Vimmerby IBK B var i ledning med 6–4 inför sista perioden. Då tappade VIBK B sitt spel och föll med 6–8 mot Fliseryds IBK.

De avslutande 20 minuterna i Vimmerby idrottshall blev ingen rolig historia för Vimmerbys reserver. Vimmerby IBK brukar vara kända för att göra bra avslutningsperioder och a-laget gjorde till exempel en stark vändning i fredagens hemmamatch mot FBC Karlskrona.

B-laget, som vände 2–4 till 6–4 i andra perioden mot Fliseryds IBK, lyckades inte knyta ihop säcken efter den starka vändningen. Gästande Fliseryd ville inte vara sämre och gjorde fyra raka mål i tredje perioden och vann matchen med 8–6.

Vimmerby IBK B är jumbo i division 3 med tre poäng efter fem omgångar.

Poäng, VIBK B: Viktor Nilsson 3+0, Marcus Pettersson 0+2, Samuel Gustavsson 2+0, John Pettersson 1+1, Simon Bieberbach 0+1, Sebastian Elmér 0+1.