Annons:

Sök

Annons:

VIBK i fint utgångsläge inför slutspurten – kaptenens medverkan är osäker

Johan Carlssons medverkan mot Gnosjö är högst osäker. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK i fint utgångsläge inför slutspurten – kaptenens medverkan är osäker

Vimmerby IBK är på god väg att ta ett efterlängtat steg upp i division 1. Ner till trean Ingelstad och fyran Nybro skiljer det nio poäng med fem matcher kvar. 
– Sex poäng ska räcka för att vi ska ha det i egna händer, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IBK har gjort en imponerande säsong i division 2-innebandyn och det ska mycket till för att det inte ska gå den väg som VIBK vill. Med fem omgångar kvar har VIBK nio poäng att gå på gentemot jagande Nybro och Ingelstad och mycket talar för att laget får fira uppflyttning inom kort. 

Om VIBK vinner två av de fem sista matcherna är uppflyttningen helt klar men det kan räcka med ett färre antal poäng beroende på hur det går för jagande lag som möter varandra.  

– Det ser väldigt gynnsamt ut. Vi har tre svåra bortamatcher mot Gnosjö, Slätafly och Månsarp. Det är speciella matcher då de har en del att spela för. Det är väl egentligen bara hemmamatchen mot Nässjö som är betydelselös, de kommer med stor säkerhet ramla ur serien, säger Michael Elmér och lägger till:

– I de andra fyra matcherna möter vi lag som har en del att spela för och vet att de behöver ta poäng. Det är alltid svårt att möta hungriga lag som måste vinna. Vi har också en stor drivkraft och det oroar mig inte speciellt mycket. 

"Gör säsongens bästa match"

Samtidigt som Vimmerby vann med 8–3 mot KFUM Jönköping i senaste omgången besegrade Slätafly jagande Ingelstad med 8–4. Dessutom fick Nybro endast en poäng mot Månsarp och VIBK har verkligen ett gyllene läge inför slutomgångarna med flera matcher mot lag på nedre halvan. 

– Först och främst krävs det att vi gör säsongens bästa match mot Gnosjö, både utifrån hur skadeläget är hos oss och utifrån hur vi har spelat i de senaste bortamatcherna. Vi har inte varit hundraprocentiga i alla bortamatcher. Vi har förlorat mot Gränna och CL98 och startade alldeles för svagt mot Karlskrona, säger Elmér. 

VIBK har ett bra läge

Det krävs egentligen att VIBK tappar tre av fem matcher för att missa uppflyttning samtidigt som antingen Nybro eller Ingelstad går rent.  

– Vi kommer gå stenhårt för att göra säsongens bästa bortamatch i Gnosjö. Gör vi det så har vi ett fantastiskt bra läge. 

Kvällens motståndare Gnosjö slåss för att förnya sitt division 2-kontraktet och tampas kring det nedre strecket. 

– Gnosjö har värvat in två spelare. Johan Niemi har kommit tillbaka från Sävsjö och William Park har dubbellicens för Gnosjö och Lagan i allsvenskan. De har också Eric Carlsson som är en poängstark spelare. 

Kaptenen ser ut att missa matchen

VIBK-backen Melvin Hemmingsson är bortrest och missar kvällens match, likaså Mattias Zeilon, som har varit sjuk i veckan och tränade för första gången på torsdagen. Lagkaptenen Johan Carlsson, som har skrivit på ett kontrakt för kommande säsong, är ett osäkert kort. 

– Han har en överkroppsskada som gör att han preliminärt missar matchen. Han kommer åka med ner till matchen och värma upp, sedan finns det en del som talar för att han inte spelar. Vi tar beslut på uppvärmningen. 

Hur är läget med Jonas Elofsson som inte spelade senast?

– Han tränade i måndags och har hållit igång hemma med egenträning i veckan. I kväll (läs i går) vilar han för att kunna vara i startform i morgon (läs i kväll). 

Värt att notera är att VIBK väljer att göra förändringar i kedjorna och splittra på förstakedjan med Jonatan Green, Victor Wall och Albin Alfonsson. Alfonsson tar klivet ner i andrakedjan med Jonas Elofsson och Elias Trawtschenko och John Pettersson tar plats i förstakedjan.

– Vi gör det för utveckling och extra bränsle för alla inblandade, säger Elmér. 

Ludwig Strömsten vaktar Vimmerbys mål i kvällens match. 

Fakta

VIBK:s lag mot Gnosjö:

Målvakt: Ludwig Strömsten (Patrik Karlsson)

Förstafemman: Johan Carlsson d.ä, Hampus Carlsson – John Pettersson, Victor Wall, Jonatan Green

Andrafemman: Ricky Gustafsson, Jens Lidesjö – Albin Alfonsson, Jonas Elofsson, Elias Trawtschenko 

Tredjefemman: Hampus Svensson Starkenberg, Johan Carlsson d.y – Jack Fridh, Sebastian Elmér, Jesper Nilsson

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: