VIBK NÄRA UPPFLYTTNING EFTER STABIL BORTASEGER

Vimmerby IBK avfärdade Gnosjö med 6–2 och är nära att ta steget upp i division 1. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK har tagit ännu en seger i division 2 och stormar fram mot uppflyttning. Det blev seger med 6–2 mot bottenlaget Gnosjö IBK.

Vimmerby hamnade i ett tidigt 0–1-underläge efter endast 46 sekunder mot bottenlaget Gnosjö men det störde inte topplaget nämnvärt. Victor Wall kvitterade till 1–1 några minuter senare och VIBK gjorde sedan tre mål på mindre än en minut fram till 4–1. John Pettersson satte 2–1 i powerplay efter 15.28, Jack Fridh 3–1 efter 15.54 och Hampus Svensson Starkenberg 4–1 efter 16.10.

VIBK blixtrade till mot slutet av inledningsperioden och den nämnda drömminuten med tre snabba mål gav ett rejält övertag.

Bra utgångsläge för VIBK

I andra perioden fortsatte VIBK att producera framåt där Jonatan Green gjorde både 5–1 och 6–1. Även VIBK:s defensiv var ramstark och stod emot Gnosjö, som vann skotten i både första och andra perioden. I upptakten av tredje perioden reducerade Gnosjö till 2–6 och missade kort därpå ett straffslag men VIBK:s täta försvarsspel och effektivitet gav tre viktiga poäng.

Vimmerby IBK kommer i och med kvällens sköna seger allt närmare division 1-avancemanget och lär säkra den efterlängtade uppflyttningen redan i nästa omgång hemma mot jumbon Nässjö. Serieledaren CL98 vann nämligen med 8–5 mot Nybro IBK, som numera är tolv poäng efter VIBK med just tolv poäng kvar att spela om.

Ingelstad förlorade den sena matchen mot KFUM Jönköping med 4–5 efter förlängning och ligger elva poäng efter VIBK, som dessutom har väldigt många fler plusmål att gå på gentemot Nybro och Ingelstad.

Gnosjö–Vimmerby 2–6 (1–4, 0–2, 1–0)

Första perioden: 1–0 (0.46) Malcolm Kvarnvik (Gustaf Kvarnvik), 1–1 (4.45) Victor Wall (Albin Alfonsson), 1–2 (15.28) John Pettersson (Victor Wall) i spel fem mot fyra, 1–3 (15.54) Jack Fridh (Hampus Svensson Starkenberg), 1–4 (16.10) Hampus Svensson Starkenberg (Victor Wall)

Andra perioden: 1–5 (24.13) Jonatan Green (Albin Alfonsson), 1–6 (28.47) Jonatan Green (Victor Wall)

Tredje perioden: 2–6 (44.58) Emil Claesson

Skott: 23–13 (8–7, 9–4, 6–2)