Annons:

Sök

Annons:

Strålande glad kapten klev fram när det behövdes som bäst

Segerfirande med klacke sedan Vimmerby IBK säkrat avancemnag till division 1 på fredagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Strålande glad kapten klev fram när det behövdes som bäst

Seger mot Nässjö och säkrat avancemang till division ett med tre matcher kvar att spela. Inte undra på att Vimmerby Innebandyklubbs lagkapten Johan d.ä. Carlsson var ett enda stort leende efter kvällens hemmamatch inför rekordpubliken.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Själv klev "JC" fram när det krävdes som mest, och svarade för en mäktig täckning av ett frislag med halvminuten kvar och ställningen 6-5.Som du förstår av resultatet hade VIBK oväntat svårt mot tabelljumbon Nässjö.

– De var ganska bra och sprang mycket, och visst var det lite krampaktigt från vårt håll. Men det skiter jag faktiskt helt i nu. Vi är värda det här. Dessutom är det roligare att vinna en sådan här match med knappa 7-5 istället för 13-2 – åtminstone så här med facit i hand, säger ”JC” och skrattar där han står mitt på planen med ett champagneglas i handen.

 Hur motiverar ni er nu inför de tre sista matcherna?

– Att vinna serien är en stor morot för oss. Inte minst för att det är vår skyldighet gentemot denhär publiken. 800 personer, det är väl egentligen för mycket för den här hallen. Sån jäkla inramning, säger Johan och skakar på huvudet.

Vad tror du avancemanget betyder för föreningen?

– En massa jobb. Haha. Visst är det så att vi måste höja oss på alla plan, men jag tycker att vi är på god väg. Jag tror att Micke (tränare Elmér) och styrelsen har förberett för detta under en lång tid.

Hur sugen är du redan nu på nästa säsong.

– Sådär, om jag ska vara ärlig. Men om bara kroppen får läka lite så.

 Vad blir det i kväll då?

 – Ännu mer champagne, skrattar han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: