Annons:

Sök

Annons:

Uppflyttningsklara VIBK ändrar om i kedjorna – trio saknas

John Pettersson byter plats med Albin Alfonsson och spelar med Jonatan Green och Victor Wall i förstakedjan mot Slätafly. Foto: Ossian Mathiasson

Uppflyttningsklara VIBK ändrar om i kedjorna – trio saknas

Vimmerby IBK är redan klart för uppflyttning till division 1. 
Till kvällens match mot Slätafly byter Albin Alfonsson och John Pettersson plats med varandra. 
– Som det ser ut just nu så kommer vi göra den rockaden, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

För en vecka sedan säkrade Vimmerby IBK det efterlängtade division 1-avancemanget efter en gastkramande match mot jumbon Nässjö. Ett vilt segerfirande utbröt efter slutsignalen och höll på under stora delar av helgen.

Tre omgångar återstår och Vimmerby IBK siktar nu på att ta vinna serien och passera CL98, som ligger en poäng före inför slutomgångarna. 

– Det är klart att vi måste uppdatera våra mål när vi har nått ett av målen som vi hade inför säsongen. Kampen mot seriesegern blir cupliknande. Tappar vi poäng mot Slätafly så är chansen till serieseger borta skulle jag säga, säger Michael Elmér. 

"Kommer inte värva sönder oss"

Vimmerby IBK möter både tabellfyran Slätafly och tabellnian Månsarp på bortaplan innan serien avslutas med hemmamatch mot SSG. 

CL98 har flera mittenlag kvar att möta och i tur och ordning rör det sig om sexan Gränna, femman Ingelstad och sjuan Karlskrona. 

– Vi vet vad vi behöver göra och siktar på att vinna serien. Det handlar om att försöka se till att vi får fira en gång till. Får vi fira seriesegern mot SSG så är det fantastiskt. Men oavsett hur det får kan vi vara nöjda med säsongen.

Vad har du haft för känslor efter att uppflyttningen blev klar?

– Jag har haft en stor känsla av lättnad och det är också skönt att vi har börjat signa spelare som vill ha i truppen. Vi för mycket dialoger och tittar på spelare som vi är intresserade av. Det är svårt att göra klart med spelare som inte har spelat färdigt. 

När tror du att ni kan presentera första värvningen?

– Målsättningen är att vi ska kunna ha något klart inom någon eller några veckor. Vi kommer inte värva sönder oss, det rör sig om tre-fyra spelare, kanske fem spelare på sin höjd, som vi ska fylla på med beroende på hur många spelare vi tappar. 

Tre spelare saknas

Till kvällens match mot Slätafly, ett formstarkt lag med fyra raka trepoängare i ryggen, är inte Jonas Elofsson, Sebastian Elmér eller Ricky Gustafsson tillgängliga. 
– Elofsson har problem med ryggen, Elmér har varit febrig i veckan och Ricky går på penicillin för bihåleinflammation. Hampus (Svensson Starkenberg) har varit hostig och förkyld så vi får se hans status när vi värmer upp i Torsås.

VIBK-ledningen gör också om lite i första- och andrakedjan. Västervikskillarna Albin Alfonsson och John Pettersson byter kedja med varandra. 

– Det är ett skifte som vi har tittat på forwardsmässigt. Albin och John har under veckan bytt plats med varandra, vilket betyder att John tränar med förstafemman och Albin med andrafemman. 

Kommer du starta kvällens match på det viset?

– Som det ser ut just nu så kommer vi göra den rockaden, framför allt för att de ska få en nytändning. Inför bortamatchen mot Gnosjö var tanken att vi skulle spela så men då dök det upp andra saker med skador som gjorde att vi tillbaka till ursprungskedjorna. Skulle det vara så att något tillstöter och att jag får en bättre känsla med en annan uppställning så kommer vi ändra igen. 

"Inte fått full utväxling"

Förstakedjan har precis som vanligt imponerat och verkligen klivit fram i de avgörande matcherna samtidigt som tredjefemman har gjort ett gediget jobb med fina siffror. 

– Vi har inte fått full utväxling i andrafemman, det är därför vi letar efter vad som kan vara ett embryo till nästa säsong. 

VIBK åker med en 17-mannatrupp till Torsås i eftermiddag och Ludwig Strömsten får förtroendet mellan stolparna. 

Fakta

VIBK:s lag mot Slätafly:

Målvakt: Ludwig Strömsten (Patrik Karlsson)

Förstafemman: Johan Carlsson d.ä, Hampus Carlsson – John Pettersson, Victor Wall, Jonatan Green

Andrafemman: Hampus Svensso Starkenberg, Jens Lidesjö – Albin Alfonsson, Mattias Zeilon, Elias Trawtschenko

Tredjefemman: Melwin Hemmingsson, Johan Carlsson d.y – Jack Fridh, Kevin Hultman, Jesper Nilsson

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: