Annons:

Sök

Annons:

Ingen toppinsats av VIBK – har ändå allt i egna händer

Michael Elmérs VIBK slog Månsarp efter förlängning och har seriesegern i egna händer. Foto: Ossian Mathiasson

Ingen toppinsats av VIBK – har ändå allt i egna händer

Både Vimmerby IBK och CL98 tappade varsin poäng i afton. Därmed har VIBK seriesegern i egna händer inför säsongsavslutningen. 
– Det är väl det mest positiva, att vi har allt i egna händer till nästa fredag, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

Annons:

Vimmerby IBK hade ett tvåmålsförsprång vid tre olika tillfällen i kvällens match mot Månsarps IBK, som spelades inför tomma läktare i Norrahammars sporthall. De ledde med 3–1 i slutet av första perioden, 4–2 halvvägs in i andra perioden och 5–3 med sex minuter av matchen men Månsarp höll hela tiden kontakten och fick in två sena mål som tog matchen till förlängning. 

"Ska leverera mer över 60 minuter"

Jonas Elofsson tryckte sedan in det avgörande målet som resulterade i en viktig bonuspoäng till VIBK när även CL98 tappade en poäng mot FBC Karlskrona. 

– Vi brände rätt så många chanser och hade öppna lägen för att stänga den här matchen redan i första och andra perioden men vi möter ett lag som verkligen spelar desperat och spelar efter sina förutsättningar samtidigt som vi inte riktigt kommer upp i normal standard, säger Michael Elmér och fortsätter:

– Visst, det är gott att åka hem med en seger och vi har samma avstånd till CL98 som vi hade inför kvällens match. Det är väl det mest positiva, att vi har allt i egna händer till nästa fredag. 

Uppflyttningsplatsen är redan fixad, är det något som kan ha påverkat er insats?

– Det kan finnas väldigt många små detaljer. Det du nämner kan vara en sak, andra saker kan vara hallens underlag och att hallen är tom på folk. Jag tycker att vi som nyblivet division 1-lag ska leverera mer över 60 minuter. Det finns en viss besvikelse, men nu kan vi borsta bort den här matchen från axlarna. Vi har ett bra utgångsläge inför sista matchen. Tar vi den så är vi seriesegrare, det är väl det mest positiva med kvällen, säger Elmér. 

Tidigare under fredagen skrev Albin Alfonsson på ett nytt kontrakt med Vimmerby IBK och det krönte forwarden med två mål i afton. 

– Det var två mål på samma frislagsvariant som Månsarp inte lyckades läsa så det är bra av oss att ha en så bra variant men det såg lite billigt ut, framför allt andra målet, säger Elmér.

Karlsson fick beröm

Victor Wall fick priset som bäste bortaspelare och Elmér vill också plussa för målvakten Patrik Karlssons insats.

– ”Bobby” gör en bra match med ett par svettiga räddningar.  

Tankar inför avslutningsmatchen mot SSG på fredag?

– Vi har det i egna händer när vi tekar mot SSG. Då är det upp till oss om vi ska ha en serieseger eller om vi ska hamna tvåa. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: