Annons:

Sök

Annons:

Meriterande seger för VIBK – besegrade Craftstaden

Sebastian Elmér och Jesper Nilsson berömdes. Foto: Arkivbild

Meriterande seger för VIBK – besegrade Craftstaden

Förra säsongen skilde två divisioner mellan Vimmerby IBK och Craftstadens IBK. I år är de i samma division – och VIBK spände musklerna på fredagskvällen.
– Jag kollar inte på resultattavlan, säger Michael Elmér efter 7-4-segern.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

2-2 efter en period, 3-3 efter två – och 7-4 efter tre. Vimmerby IBK exploderade i den tredje perioden och tog en imponerande seger mot Craftstaden. 

– Det är en träningsmatch, deras första och alla de där bitarna... Samtidigt som jag inte kollar på resultattavlan är det alltid kul att vinna. Sedan finns det alltid fler växlar att lägga i, men jämfört med förra helgen var det mer gediget och mer pondus, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

Vad gör ni bättre?

– Kanske passar motståndet också bättre för oss. Vi får ut mer av vårt spel, kan kontraslå lite mer och vi visar mer tålamod. Vi var lite stressade med spelet själva och visade större tålamod och noggrannhet i dag. Sedan finns det rätt mycket procent kvar att plocka ut.

"Inga poäng delas ut"

I dag slapp VIBK åka till Södra Vi utan fick spela i hemmahallen i Vimmerby.

– Vi fick klartecken från rektorn att plocka undan matsalsdelen. Vi kände att vi ville möta Craftstaden i Vimmerby. 

Segern ger förstås råg i ryggen för VIBK. 

– Någonstans delas inga poäng ut på försäsongen. Det handlar mest om lärpengar och att så här måste vi spela. Vi spelar bra i 40-45 minuter, men i en dryg kvart kan det bli bättre i många delar. Men det här räckte, även om vi behöver upp ett par nivåer till när serien börjar. 

Jonatan Green gjorde tre mål för Vimmerby. Johan Carlsson den äldre, Mattias Zeilon, Sebastian Elmér och Jesper Nilsson gjorde varsitt. 

– Jesper Nilsson, Sebastian Elmér och Mattias Zeilon gör tre mål som tredjekedja. Deras uppgift var att gå in och spela 0-0, defensivt och tråkigt. Det är gott att se, säger Elmér. 

Även Patrik "Bobby" Karlsson fick beröm för insatsen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: