Annons:

Sök

Annons:

KHK:s klubbchef efter Vimmerbys utspel:

Karlskrona HK:s klubbchef Per Rosenqvist menar att det hela börjar likna en dålig maffiafilm. Foto: Bildbyrån

KHK:s klubbchef efter Vimmerbys utspel: "Liknar en dålig maffiafilm"

Det som just nu sker i Hockeyettan liknar en dålig maffiafilm. Det menar Karlskrona HK:s klubbchef Per Rosenqvist.
– Det här är som att sätta en pistol mot vårt huvud och tvinga oss att skriva under, säger han.

Annons:

Det är kaos i Hockeyettan och allt beror på det tv-avtal som både Karlskrona HK och Boden HF står utanför. Det hela tog fart på allvar när Örnsköldsvik inte åkte till Boden för match i söndags.

Nu planerar både Mörrum och Vimmerby göra detsamma den här veckan när det gäller matcherna mot Karlskrona HK. 

– Vi har lämnat in en formell begäran om att flytta matchen tills saken är utredd och tills parterna kommer tillbaka till det som gäller. Jag menar att man, oavsett vad, snällt ska respektera de gällande avtal som finns oavsett om man ramlat ur en högre serie. Man behöver inte acceptera det men man ska respektera det. När ett nytt avtal ska förhandlas då har man all rätt att påverka avtalet, sa klubb- och sportchefen Morgan Persson till DV. 

Per Rosenqvist, klubbchef i KHK, reagerar på beskedet från Vimmerby Hockey.

– Deras begäran om matchflytt har inte kommit till oss och det är en matchflytt vi inte kommer godkänna. Vi anser att alla matcher ska spelas och att hockey ska avgöras på isen. Vi är inte intresserade av några gratispoäng, säger Per Rosenqvist. 

"Ingen konflikt med Vimmerby"

Dessutom, om Vimmerby inte kommer till Karlskrona, kommer klubben begära ersättning från motståndarlaget.

– Det är upp till dem om de är beredda att sätta det som finns på spel och det efterspel som det kan leda till. Rent formellt riskerar de ju att kastas ut ur serien. Vi kommer vara redo för nedsläpp och väljer Vimmerby den här metoden blir vi tvungna att begära kompensation för de ekonomiska skador som vi åsamkas. Vi hade 2 400 personer på vår match mot Kalmar och en matchomsättning på över en halv miljon kronor. Någon måste ställas till svars för det, men jag hoppas verkligen inte att det sker, säger han och fortsätter:

– Vi har ingen konflikt med Vimmerby och ställer oss frågande till det här. Vi bryter inte mot något avtal eller någon tävlingsbestämmelse. De enda som gör det är ett motståndarlag som inte dyker upp. Man bryter då mot paragraf 5:11 och det senaste exemplet är väl Asplöven 2019, som sedermera uteslöts ur Hockeyettan. Men vi är inte rättsinstans och hanterar inte den här typen av frågor men det är viktigt att betona att vi inte har någon konflikt med Vimmerby, Mörrum eller Hockeyettan. Allt vi har gjort är att inte skriva under ett avtal som skulle missgynna klubben. Att Hockeyettan gör det här känslomässigt får stå för dem.

"Ska avgöras på isen"

Per Rosenqvist menar att det över huvud taget inte existerar någon konflikt att ta ställning till. 

– Vi anser inte att det finns någon konflikt att ta ställning till. Det är en serie som förbundet äger och hanterar och de måste stiga in här och markera vad som gäller. Jag tycker hockey ska avgöras på isen och inte på sidan av isen. 

Morgan Persson tycker att ni ska respektera gällande avtal. Vad tänker du om det?

– Vi har inte skrivit under något avtal, så jag ställer mig frågande till att vi ska respektera något som vi inte har undertecknat. Då är de som klubb felinformerade. 

Vad tänker du om hela den här soppan?

– Den är olycklig och inte minst olycklig för svensk hockey. Det är också olyckligt med formen man agerar på för att tvinga oss att skriva under ett avtal. Det är som att sätta en pistol mot vårt huvud och det liknar mer en dålig maffiafilm från 50-talet än en affärsuppgörelse värd namn namnet. Men jag lägger inga känslomässiga aspekter i det, utan vi tar det på affärsmässiga grunder som inte missgynnar klubben.

"Utgångspunkten är att matcher ska spelas"

Olof Östblom, tävlingschef på förbundet, säger så här till Dagens Vimmerby:

– Utgångspunkten för oss är att matcher ska spelas. Det är vår utgångspunkt och efter det som har hänt mellan Boden och Örnsköldsvik kommer vi ta in yttrande från båda föreningarna och hantera det via tävlingsnämnden. Ett uppskjutande av match kräver att båda föreningarna är överens. Vi kommer ta in så mycket underlag det bara går, säger han.

Hur lång tid kan det ta?

– Det är svårt att säga. Det är viktigare att få in bra, genomarbetade underlag än att ha bråttom. Det är viktigt att ta ett så klokt beslut som möjligt än att skynda sig.

Finns det en risk att det blir WO och 5-0-förluster för de här lagen?

– Det vill jag inte spekulera i. Jag tar in underlag och lämnar över till tävlingsnämnden i de fall matcher som har fastställts inte spelats. 

Vad tänker du om det som händer i Hockeyettan?

– Jag tycker såklart som hockeymänniska att det är jättetråkigt. Men frågan om sändningsrättigheter sköts på ett högre plan och via vår styrelse och det förs dialoger med Riksidrottsförbundet, Hockeyettan och alla inblandade parter. Jag ger mig inte in i den diskussionen.

"Kan inte gå in på enskilda ärenden"

Jonas Sandberg är ordförande i tävlingsnämnden och är försiktig i sina uttalanden.

– Jag som ordförande avvaktar tills tävlingsledningen sammanställt underlag och tagit in yttrande från alla parter. Efter det kommer det upp i tävlingsnämnden och då kommer vi sätta oss ner och fatta beslut. När det blir kan jag inte svara på, säger han. 

Finns det risk för WO-förluster för de här lagen?

– Jag kan inte gå in på enskilda ärenden eller föregå utredningen.

Vad tänker du om den situation som uppstått?

– Givetvis är det tråkigt. Särskilt när vi får ha publik igen och skulle kunna fylla arenorna, då är det tråkigt om vi inte kan hålla matcher. Men jag lägger inte in några egna värderingar i det här. 

HÄR kan du läsa hur Ronnie Glysing, ordförande för Hockeyettan, ser på det hela.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: