Annons:

Sök

Annons:

Nu är det bekräftat – ingen match mellan KHK och Vimmerby på söndag

Karlskrona HK bekräftar nu att det inte blir någon match. Foto: Bildbyrån

Nu är det bekräftat – ingen match mellan KHK och Vimmerby på söndag

Nu är det bekräftat. Vimmerby Hockey kommer inte till spel mot Karlskrona HK på söndagen. Orsaken är förstås bråket om tv-rättigheter i Hockeyettan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Karlskrona HK skriver i ett uttalande att man fått besked från tävlingschefen Olof Östblom att Vimmerby Hockey inte kommer till spel i söndagens planerade match mellan lagen. 

"Vi kan bara beklaga att denna situation har uppstått och drabbar publik, supportrar, sponsorer och svärtar ner hockeyn. Matcher ska avgöras på isen och inget annat", skriver Karlskronas klubbchef Per Rosenqvist. 

Karlskrona HK påstår att man erbjudit Vimmerby Hockey att inte sända matchen över huvud taget för att matchen ska kunna genomföras. Något som, enligt KHK, inte godtagits av Vimmerby. I KHK:s svar på Vimmerbys begäran om matchflytt framgår det dock att om Vimmerby gått med på det riskerat att få ett ersättningskrav på sig om KHK får rätt av förbundsstyrelsen.

Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson låter meddela att han inte har några kommentarer. Senare i kväll ställs Vimmerby mot Tranås i ett derby.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: