Godkänd insats i 40 minuter – sedan kom tappet:

Vimmerby Hockey åkte på stryk för andra hemmamatchen i rad. Foto: Ossian Mathiasson

Godkänd insats i 40 minuter – sedan kom tappet: "Inget riktigt svar på varför"

En fullt godkänd insats och ledning med 3–2 efter 40 minuter. Sedan kom scenförändringen. Nybro vände till ledning med 4­–3 inom loppet av två minuter och vann till slut med 5–3.
– Jag har inget riktigt svar på varför det blev som det blev i tredje perioden, säger tränaren Staffan Lundh.

Vimmerby Hockey har nu två raka förluster på hemmais i Hockeyettan efter att ha förlorat mot Karlskrona i söndags och Nybro i kväll.

VH låg under med 1–2 efter en stark första period, kvitterade och tog ledningen med 3–2 i mittperioden och tappade därefter samtliga tre poäng under de sista 20 minuterna.

– Jag tycker att vi gör 40 bra minuter. Första perioden är riktigt bra och vi får inte betalt på det viset så man kanske skulle vilja där vi hade många chanser i starten. Vi stod upp bra i andra perioden, krigade vidare och fick utdelning, säger Staffan Lundh.

Inom loppet av två minuter i tredje perioden vände Nybro 2–3 till 4–3 och satte avgörande 5–3 i tom kasse i slutsekunderna.

– Jag har inget riktigt svar på varför det blev som det blev i tredje perioden. Det får jag analysera och titta på så här i efterhand. Vi gjorde lite individuella misstag och gav bort saker. Det var ett höstlöv som for in i mål från blålinjen. Jag har inte pratat med Bågenvik om 3–3-målet så jag vet inte om han var skymd eller inte. Det är ett bra lag vi möter och som gör det bra på sitt sätt, säger Lundh.

"Mer tryck i buggarna"

Kvällens insats mot Nybro var bättre än den mot Karlskrona i söndags, enligt Lundh.

– Mot Karlskrona kändes det inte som att vi hade något driv alls framåt. Vi hade mer tryck i buggarna i dag.

Den nykomponerade kedjan med Tatu Kokkola, Lucas Jidenius och Todd Winder erhöll beröm då de låg bakom det mesta i offensiv väg. Winder gjorde två mål och Jidenius ett i förlustmatchen.

– De drev matchen framåt för oss. Todd hade ett skott i ribban i slutet av andra perioden. Hade vi fått in 4–2 där hade det varit mer att gå på inför tredje. Det är små marginaler.

Vimmerby har två grundseriematcher kvar att spela, Halmstad borta på söndag och Dalen hemma på onsdag.