KALMAR SLOG VIMMERBY I SISTA OMGÅNGEN – NU VÄNTAR SLUTSPEL

Kalmar HC slog Vimmerby Hockey i Allettans sista omgång. Foto: Arkivbild

Båda lagen var sedan tidigare klara för playoff. Det mest intressanta var om Kalmar HC skulle kunna vinna Allettan. Trots 2-1-seger mot Vimmerby Hockey blev det ingen serieseger.

I den sista Allettanomgången ställdes Kalmar HC och Vimmerby Hockey mot varandra i ett länsderby inför månghövdad publik i Hatstore Arena.

Gästande Vimmerby inledde bäst de första fem minuterna. VH hittade snabba spelvändningar och hade bra fart, men skapade inga superläge. Ju längre perioden led desto mer tog Kalmar över densamma och dominerade tydligt spelet mot slutet.

Kalmar fick också energi efter Robin Dahlstedts 1-0-mål efter knappt nio minuter.

Vimmerby hade svårt i speluppbyggnadsfasen och skickade en stor mängd icings i den första perioden.

Skotten i den första akten blev 10-10.

Kalmar dominerade

Kalmar, som hade chansen att vinna serien inför matchen, dominerade tydligt i den andra perioden. Vimmerby drog på sig flera utvisningar, men Kalmar lyckades inte nyttja något av sina numerära överlägen.

2-0 för hemmalaget skulle emellertid komma. Mattias Varttinnen satte 2-0 bakom Robin Christoffersson i VH-kassen efter knappt 15 minuter av den andra perioden.

Det blev det enda målet som föll i perioden och skotten landade på 12-5 i Kalmars favör.

Slutar tvåa och sjua

I den tredje perioden fick Vimmerby till en viss förändring av matchbilden. I spel fem mot fyra, efter drygt sex minuter, hittade Niki Koskinen en öppnande passning till Tim Lindfors, som kunde raka in 2-1-reduceringen i öppen kasse.

Vimmerby försökte mobilisera kraft för att hitta ett utjämningsmål, men lyckades inte skapa särskilt mycket de kommande minuterna.

Med tre minuter och 30 sekunder kvar fick VH ett nytt powerplay när Kalmars Markus Palmberg visades ut. Vimmerby lyckades inte skapa något av värde, men tog ut målvakten omgående efter att Kalmar blivit fulltaligt.

Inte heller i sex mot fem-spelet fick man någon utdelning och Kalmar höll undan och vann matchen med 2-1. Det var Kalmars tionde raka seger i Allettan.

Kalmar slutar tvåa i Allettan eftersom Nybro vann sin bortamatch mot Karlskrona. Vimmerby blir sjua.

Valen till playoff görs nu på söndag. Kalmar kommer börja på bortais för att sedan ha eventuellt två hemmamatcher. För Vimmerby blir det tvärtom. Man börjar med en hemmamatch och sedan väntar minst en och eventuellt två bortamatcher.