Annons:

Sök

Annons:

Allettan över – nu ska Vimmerby bli valda:

Efter förlusten mot Kalmar HC väntar nu några dagar innan valen till playoff ska göras. Foto: Ossian Mathiasson

Allettan över – nu ska Vimmerby bli valda: "Ingen idé att spekulera i det"

Vimmerby Hockey föll i Allettans sista omgång borta mot Kalmar HC. Matchen var betydelselös och nu väntar playoff med start om mindre än en vecka.
– Jag kommer inte lägga någon energi på att spekulera kring vilka det kan bli, säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Annons:

Kalmar HC hade förvisso chansen att ta en historisk serieseger i Allettan, men trots att man besegrade Vimmerby Hockey med 2-1 räckte det inte. Nybro Vikings vann sin match och därmed också serien före Kalmar.

Vimmerby blev till slut sjua i en serie där laget svängt i prestationer, men avslutat starkt. Onsdagskvällens möte betydde ingenting för placering eller eventuellt motstånd i det kommande slutspelet.

– Jag har inte hunnit göra någon djupanalys av den här matchen, men de gör ett mål mer än oss och vinner. Vi har också våra chanser och med lite tur kunde vi ha vunnit. Det är små marginaler, säger Staffan Lundh.

Inledde starkt

Vimmerby inledde starkt de inledande minuterna, men Kalmar tog sig in i perioden mer och mer. 

– Vi var medvetna om att det skulle bli tufft och framför allt i första perioden. Vi satte oss i klistret i en del situationer, men vi har några riktigt bra lägen som kunde ha gjort att matchbilden skiftat. Kalmar är bra och vi visste att de skulle snurra på oss, men jag tycker att vi hanterar det ganska bra när vi sätts under press och vi har bra tålamod i det. 

I den andra akten fick Vimmerby döda flera numerära underläge.

– Det är något de kan spela på under hela perioden, men vi hanterar det bra och gör det helt okej. Jag tycker vi växer in i det och gör en riktigt bra sistaperiod.

Valet sker på söndag

Nu väntar playoff med start på tisdag. För Vimmerbys del kommer det inledas med hemmamatch. Motstånd avgörs först på söndag när valen sker.

– Det ska bli jäkligt skönt. Jag tror både jag och killarna ser fram emot det efter ett långt uppehåll för oss nu här. Vi tränar på nu, men det blir ingen mängdträning utan mer att jobba med detaljer, spel och att hitta rätt. 

Vad ser du för potentiella motståndare för er?

– Ingen aning. Jag tror inte att jag lägger någon energi på det, utan vi inväntar valet och får det lag vi får. Det blir bara spekulationer ändå och är inget vi kan påverka. Det är två korta playoffomgångar innan en kvalserie och det spelar inte så stor roll. Vi behöver inte oroa oss för att vi inte har hemmaplansfördel heller tycker jag. 

Tror du att många lag kommer ha respekt för er när det är dags för val?

– Jag vet inte. Det beror väl på hur djupt man går ner i siffror och så. Det sköna är att det är deras problem. Oavsett vilka som väljer oss så ska vi ge bra motstånd, säger Staffan Lundh.

Efter matchen mot Kalmar valde han att lyfta Robin Christoffersson, Pierre Gustavsson, Hugo Olilla samt Lucas Jidenius.

– Jag tycker "PG"-kedjan gör det bra och gör det starkast över 60 minuter.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: