Annons:

Sök

Annons:

Lämnar VH och blir tränare på heltid i Hockeyettan-klubb

Nico Surenkin lämnar rollen som assisterande tränare i Vimmerby Hockey och blir huvudtränare för Eskilstuna Linden. Foto: Pressbild

Lämnar VH och blir tränare på heltid i Hockeyettan-klubb

Vimmerby Hockeys assisterande tränare Nico Surenkin har gjort klart med ett nytt uppdrag i Hockeyettan. Han blir tränare på heltid i Eskilstuna Linden. 

Annons:

Den 32-årige finländaren Nico Surenkin var assisterande tränare till Staffan Lundh under den gångna säsongen. Staffan Lundhs flytt till Skövde IK blev officiell några dagar efter uttåget i Väsby och nu står det klart att Nico Surenkin lämnar klubben efter en säsong. 

Han har presenterats som ny huvudtränare i Eskilstuna Linden. Klubben har dessutom tagit beslut om att heltidsanställa honom för att hänga med i utvecklingen i Hockeyettan. 

”Det är en ytterst spännande tränare som vi hoppas ska utveckla våra spelare och sedermera ta nästa steg i vår satsning att bli ett topplag i Hockeyettan. Det var länge sedan vi hade en heltidsanställd hockeytränare i klubben. Att jobba med spelarutveckling kräver sin tid och vi behöver hänga med i utvecklingen om vi ska vara ett lag i Hockeyettan som strävar efter att bli ett topplag”, säger sportchefen Krister Cederberg i en kommentar till klubben hemsida. 

Han hade under säsongen i Vimmerby ansvar för boxplay och backar. 

”Nico Surenkin är en ung finländare som vi fått goda referenser på. Vi får hit en analytisk tränare som vill att laget ska äga mycket puck. Han är taktiskt lagd och det ska bli spännande att få se vad han och övriga tränarstaben kan få ut av laget”, säger Krister Cederberg. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: